Olivia Runge trives med tre-timers fodboldtræning hver dag i USA.

Olivia Runge trives med tre-timers fodboldtræning hver dag i USA.

14-årig fodboldpige får serie på DR

Olivia Runge er lige nu halvvejs i hendes 1-årige ophold på en talentskole i Florida. Et aarhusiansk filmselskab laver en dokumentarserie om fodboldtalentets oplevelser

Af
Louise Nyvang Burmeister

Der står godt nok juleferie i Olivia Runges kalender indtil den 13. januar, men den unge fodboldpige fra Hjortshøj kan slet ikke lade bolden ligge.
Så før interviewet har hun om formiddagen været til fodboldtræning hos ESAA, den aarhusianske talentskole, som hun nåede at gå på i halvanden uge i august.
Inden hun rykkede støvler, hårbånd og benskinner til græsbaner i Florida og talentskolen IMG, som hun i sommer blev headhuntet til.
Olivia Runge har indtil for et år siden spillet på drengehold i Skovbakken og spiller på DBU's U15-talenthold.
Nu har også et aarhusiansk filmselskab fået øjnene op for det danske talent.
Kolibri Film er netop i gang med at klippe de første otte programmer sammen til en serie, der skal køre på DR Ultra til sommer om den fodboldglade pige.


Strikse trænere

Tre gange har filmselskabet været på besøg hos Olivia Runge på talentakademiet i Florida. 
Al opmærksomheden og den amerikanske fodboldtræning har aarhusianeren nydt.
"Det har været super fedt. Mit livs oplevelse indtil videre. Det har også været sjovt at blive filmet. Det bliver underligt at se sig selv på skærmen, men jeg glæder mig til at følge serien," siger Olivia Runge. 
I USA er hendes hverdage tilrettelagt med skolegang og træning fra kl. 7.30 til kl. 18. Både i skolen og på træningsbanen er disciplinen hårdere end i Danmark. Og det passer det unge talent rigtig godt. 
"Trænerne er rigtig dygtige derovre. De er ambitiøse og strikse. Men det gør ikke noget, for jeg er der for at lære. Fis og ballade kan de også godt lave, men så er det efter træningen."
Olivia Runge har skullet vende sig til, at alt foregår på engelsk, og at der gives karakterer hver dag - både i det faglige og for ens opførsel.
"Det var hårdt i starten. Men jeg fik hurtigt nye venner og er faldet rigtigt godt til. Folk er meget rare og imødekommende."


Fået flere muskler

Hun kan også mærke, at træningen har haft en effekt.
"Jeg er blevet stærkere og har fået flere muskler. De gør meget ud af den fysiske træning. Derovre spiller jeg også både på U15 og U16, nogle gange endda U17, så det er væsentlig ældre spillere, jeg er på hold med, og det er med til at gøre mig bedre, fordi spillet går hurtigere," siger Olivia Runge.
Også uden for banen har oplevelserne været mange. Olivia Runge har bl.a. været til traditionel homecoming-fest på en yacht, prøvet indoor skydive og været til thanksgiving-middag hos en amerikansk familie.
Hendes mål er at dyrke det amerikanske endnu mere i fremtiden.
"Min drøm er at blive professionel fodboldspiller i USA og komme på det danske landshold," siger den blonde teenager, der allerede har gjort sig bemærket over for amerikanske universitets-talentspejdere, der har henvendt sig til hendes amerikanske træner.
Foreløbig skal Olivia Runge dog afslutte sit et-årige ophold på IMG, og så er planen at vende hjem til sommer og tage 9. klasse.
"Måske vender jeg tilbage og tager 10. klasse derovre. Nu må vi se."


14-årige Olivia får også tid til at nyde det subtropiske klima.

14-årige Olivia får også tid til at nyde det subtropiske klima.

Serie om Olivia

Olivias ophold, der koster 75.000 dollars for et år, er hovedsagligt dækket af IMG Academy.
Williams-søstrene, Andre Agassi og Eli Manning har tidligere gået på skolen.
Serien på otte programmer sendes på DR Ultra til sommer under VM.

Publiceret 10 January 2014 16:00