En ny måde at få en forståelse for bordtennis som nybegynder er at kombinere sporten med minigolf.

En ny måde at få en forståelse for bordtennis som nybegynder er at kombinere sporten med minigolf.

Bordtennis skal batte i børnehøjde

I Lystrup spilles der på specielle borde designet til børn

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det er intet mindre end en verdensnyhed, der er kommet til Lystrup.
Byens bordtennisklub er nemlig i gang med et eksperiment, der skal gøre et af verdens hurtigste spil endnu sjovere.
Normalt lærer børnene i en alder fra 3-8 år at spille bordtennis på voksen-borde, som er alt for høje til dem, men det har instruktøren Jens Ole Johansen lavet om på.
Han har opfundet nogle specielle bordtennisborde, som aldrig er set før. Her lærer børnene at trille bolden afsted på en naturlig måde, før de lærer, at den skal flyve over et net. Det er en kombination af bordtennis og minigolf. Det skal være en leg, og Johansen kalder det for en bordtennis-legeplads.
De børn, som har deltaget indtil nu, har vist gode eksempler på, hvordan træningen skal foregå, nemlig som var det på en legeplads.
Simple øvelser og bordtennis på gulvet er også en del af det nye tiltag i bordtenninsklubben. Meningen er så, at de voksne skal hjælpe børnene med at huske de forskellige øvelser, tælle point i konkurrencer, og selvfølgelig selv lege med.

Fat tidligt

”Skal vi have flere bordtennisspillere af Michael Mazes kaliber, skal vi have fat i dem meget tidligt,” siger instruktøren Jens Ole Johansen fra Lystrup Idrætsforenings bordtennisafdeling.
Grunden til, at det er en god idé at satse så meget på børnebordtennis, er, at bordtennis-sporten får flere medlemmer på langt sigt.
Instruktøren har for længst lært, at det vigtigste i en bordtennisklub, er det der laves for børnene. Og som i både gymnastik og fodbold og andre sportsgrene, kommer de for at prøv allerede i 3 til 5 års alderen. Men hvis ikke der ikke anvendes nogle redskaber, som passer til børnene, kan de føle det som et nederlag og hurtigt stoppe igen. Derfor lavere borde, hvor børnene kan lege med bat og bold på deres eget niveau.
Lørdag den 18. januar kan interesserede se og prøve Lystrup IFs nye tiltag. Det foregår fra klokken 12.30 til 14 på Elsted Skole.

null

Publiceret 09 January 2014 12:00