Thomas Medom (SF) mener, at et nyt værested, hvor de hjemløse selv bestemmer, skal skabe ro på det betændte Klostertorv.

Thomas Medom (SF) mener, at et nyt værested, hvor de hjemløse selv bestemmer, skal skabe ro på det betændte Klostertorv.

“De udsatte skal have deres eget sted”

Den nye socialrådmand, Thomas Medom (SF), mener, at et nyt sted til de udsatte skal skabe ro i Klostergade

Af
Line Hitz

Lokalavisen Aarhus skrev i sidste uge, at selvom Aarhus' nye fixerum har stor succes, så har det ikke skabt ro i Klostergade, hvor mange udsatte holder til.
Den nye socialrådmand, Thomas Medom (SF), mener, at de socialtudsatte i Aarhus skal have deres eget sted.
“De skal have et mere neutralt sted, som samtidig er tæt på værestederne og centrum. Før jul talte jeg med flere af de hjemløse, og de efterspørger et sted, hvor de selv får lov til at bestemme,” siger han og fortsætter:
“Der er også meget nedværdigende for dem kun at have et trappetrin at stå på.”
Hvad kan et nyt sted, som de eksisterende væresteder i Aarhus ikke kan?
“Vi skal selvfølgelig stadigvæk have de eksisterende tilbud, men forskellen er, at de efterspørger et udendørssted, hvor de selv har ansvaret for at rydde op, så der er pænt, ” siger rådmanden.
Uroen på Klostertorv er eskaleret efter der blev indført forbudszone i Mølleparken kun et stenkast fra det betændte område, men problemerne er bare flyttet fra Mølleparken til Klostergade.
Før jul vedtog politikerne i Aarhus, at der skal indrettes et sted i Aarhus til hjemløse og andre udsatte.
“Vi skal nu til at samarbejde med blandt andet Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, for at finde ud af, hvor det skal være,” siger Thomas Medom.Sagen kort

Hjemløse og andre subsistensløse skaber uro omkring Klostergade til stor gene for beboere og erhvervsdrivende
Fixerummet på Nørre Allé har ikke skabt ro i området, da mange af de udsatte ikke er narkomaner
Aarhus Kommune vil i 2014 gå i gang med at finde et sted til de udsatte, hvor de kan være uden at genere erhvervsdrivende og borgere på Klostergade og Klostertorv

Publiceret 07 January 2014 09:00