Den ene er mand, 52 år og billedkunstner, den anden er kvinde, 31 år og visual artist. Sammen har Michael Bredtved og Lina Bjørnø skabt 'Humal Crossing' til ProKK's kunstudstilling i Filmbyen Aarhus, der er åbent for publikum fra i dag og til og med søndag.
Kunstnerne selv har været i gang siden lørdag, hvor de satte deres arbejdende værksteder op i filmbyens mørke og lyssky studier.
Normalt ingen blonder
Samarbejde på tværs af forskellighed er temaet for udstillingen, der med overskriften 'Transform' sigter mod at få kunstnerne til at rykke sig.
"Samarbejde, det gider jeg sgu normalt ikke," kommer det kontant fra Michael Bredtved.
"Men det her er første gang, at det er lykkes. Lina har noget af den samme galskab, som jeg har. Ud af vores samarbejde, er der opstået noget helt andet, end jeg normalt ville have lavet. Jeg bruger jo ikke blonder," siger Michael Bredtved og peger på de hvide stofstykker, der dukker op rundt omkring i den råt opbyggede træhule, de har lavet til udstillingen.
"Inde i enhver stor kriger sidder der en lille pige," erkender Michael Bredtved, inden Lina Bjørnø tager over og forklarer meningen med de små videoklip, som konstant kører i træhulen.
"Menneskene med dyrehoveder, der løber frem og tilbage, symboliserer vores stressede hverdag, hvor vi mange gange løber forvildet rundt uden at komme nogen vegne," siger Lina Bjørnø.
"Vi har arbejdet med dyret i det moderne menneske - deraf navnet 'humal crossing' - og de intuitive kræfter, der ligger i ethvert menneske eller dyr - tilsat en god portion humor," fortæller Lina Bjørnø.
Spøgelses-lysekrone
Skråt over for deres træhule i et hjørne af filmstudie 2 er Karen Marie Fredslund og Lisbeth Thingholm i gang med at sætte plasticstrimler på snore. De gennemsigtige strimler forestiller mænd i fuld højde og skal blive til en lysekrone.
"Vi kalder den 'Ghost' og den skal lede tankerne hen mod forfædre, spøgelser eller slet og ret en gyserfilm. Når der bliver helt mørkt herinde, og kun pærerne lyser den op, bliver den forhåbentlig uhyggelig at gå under, siger Lisbeth Thingholm, der er billedkunstner og har nydt samarbejdet med Karen Marie Fredslund.
"Vi har udfordret hinanden og diskuteret meget. I løbet af i dag skal vi have afgjort, om der skal lyd på lysekronen også," siger Lisbeth Thingholm og Karen Marie Fredslund fortsætter:
"Jeg ved ikke rigtig med musikken. Musik er jo stemningsladet, og det er spændende at diskutere, hvad musik egentlig gør ved os. Men helt lavpraktisk handler der også om, hvad vores naboer her på udstillingen har tænkt sig. For det kan blive noget mudder, hvis alle spiller musik oveni hinanden."
Ny kunst opstår
Netop det udflydende udstillingsmiljø med kunstnere, der arbejder tæt sammen og inspireres af hinandens ideer, er i følge kurator Trine Rytter Andersen en af hovedtankerne bag ProKK's udstilling.
"Vi håber, der foregår en forvandling. Kunstnerne skal samarbejde på tværs, og vi har også inviteret ikke-kunstnere ind. Men fælles for alle er, at de brænder for noget og tør give noget af sig selv. De har en fælles lidenskab, men taler fra hvert deres sted, og det bliver så til et nyt kunstværk," siger Trine Rytter Andersen.