Borgmester Jacob Bundsgaard ser frem til 2014, som han forventer bliver fyldt med muligheder.

Borgmester Jacob Bundsgaard ser frem til 2014, som han forventer bliver fyldt med muligheder.

Vi skal løbe hurtigt i 2014

Kaptajn Bundsgaard om 2014 og et kig på 2013

Af
Camilla Olesen

“2014 bliver et år, hvor der ligger store opgaver og venter. En af de store bliver at skabe rammerne for nye arbejdspladser i Aarhus,” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) på det kontor, der også danner rammen om hans arbejdsliv de næste fire år.
Lokalavisen har sat Bundsgaard stævne til en snak om det nye år, og hvad han er særligt glad og utilfreds med fra det år, der er gået.
Det lyder jo meget godt - altså, at han vil skabe flere jobs. Men hvordan har han tænkt sig at angribe den opgave?
“Vi skal blandt andet have fokus på iværksætterne i byen, så vi kan tiltrække både danske og udenlandske investorer til byen, og samtidig skal vi udnytte vores vidensinstitutioner,” siger Bundsgaard.

Stor udfordring i vente

Da han bliver bedt om at tage et kig ind i krystalkuglen, er han overbevist om, at han ser et økonomisk opsving i 2014.
“Vi skal løbe rigtig hurtigt for at gribe de muligheder, der kommer, men vi er en af de byer i Danmark, der er godt rustet til at klare opgaverne,” siger han.
Én af de opgaver, som ikke bliver nem at løse i det kommende år, er det evige problem omkring infrastrukturen i Aarhus.
Lige præcis det emne er et område, som borgmesteren ikke får et smil på læben af, når han tænker tilbage på det år, der er gået.
“Det er en stor uløst opgave. Vi skal have fokus på at øge mobiliteten i byen. Det er en forudsætning, hvis vi skal have flere arbejdspladser til byen. Det skal blive bedre, men det er også en opgave, som aldrig kan løses hundrede procent, fordi der kommer flere og flere til byen,” siger han.

Kulturhovedstad nager

Foruden infrastrukturen er Bundsgaard heller ikke begejstret for statens manglende økonomiske støtte omkring kulturhovedstads-projektet.
“Jeg er træt af, at det i 2013 ikke lykkedes os at få overbevist staten om, at vi skal have finanser til Kulturhovedstad 2017. For at vi kan løse den opgave, så er det en forudsætning at staten kommer på banen, så det må vi kæmpe for igen i 2014,” pointerer han.
Han glæder sig over, at han i det forgangne år har været med til at træffe nogle beslutninger, der har fået afgørende betydning for nogle af borgerne:
“Jeg er rigtig glad for, at vi i budgetforliget har afsat midler til at gøre noget for de allersvageste ældre og deres personlige pleje. Samtidig glæder det mig, at vi fik taget første spadestik til helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Der er blevet talt om det i mange år, og nu sker det endelig - nu kan man se de fysiske forandringer,” smiler borgmesteren.
Han har en forhåbning om, at der kommer mere ro på i 2014, da der i 2013 har været mange forandringer i Aarhus Kommune.
“Vi vil have mere fokus på kvaliteten i fremtiden. Vi har blandt andet ændret på skolestrukturen og ældreområdet, men nu er det tid til, at der skal være ro på. Jeg vil dog ikke love, at der ikke i fremtiden kommer omstruktureringer,” siger Jacob Bundsgaard, der glæder sig over, at han også er valgt som byens førstemand de kommende fire år.

null

Publiceret 02 January 2014 12:00