Lene Horsbøl:

Må jeg bede om politik frem for kaffeklub, Rene?

Af
Byrådskandidat for Venstre

Lene Horsbøl

Ålborggade 1. 4 th. 8000

Socialdemokraternes Rene Majlund er, i et debatindlæg her på siden, ude med riven og det er ikke i anledningen af vinterens kommen og blade, der skal samles. Jeg vil bede RM om at sætte den retoriske rive i skuret og i stedet forholde sig til de kendsgerninger hans partis flertal har skabt for Århus.

Kendsgerningerne er nemlig, at Aarhus igen er dalet fra en 54. Plads i 2012 til en 63. Plads i 2013 på DIs opgørelse over, hvor erhvervsvenlig en kommune Aarhus er, at drive virksomheder i. Ungdomsarbejdsløsheden i Aarhus stiger, og siden 2008 er den steget med hele 13 procentpoint - og nu vi er ved stigning, så er kommuneskatten gået samme vej siden 2006, hvor den er steget med 4,3 procentpoint til 24,4 %. Alt i alt er kendsgerningen altså, at det er blevet både sværere og dyrere at være borger og virksomhed i Aarhus Kommune.

I sit indlæg skriver RM at Socialdemokratiet i Aarhus ”tør snakke om de ting, der rør sig i Aarhus” og det er såmænd også fint nok, at Socialdemokraterne vil føre politiske kaffeklub, udelukkende baseret på snak. Det er bare ikke sådan man skaber vækst i Aarhus og tallene taler også sit tydelig sprog.

RM lukker øjnene for kendsgerninger, og peger i stedet fingre af Venstres politik, der skal gøre det billigere at være aarhusianer, hvilket ifølge RM er ”totalt forfejlet og ingen mening giver i Aarhus”. Måske RM skulle kigge en ekstra gang på hvilken politik, der i virkeligheden er forfejlet, når det kommer til at skabe arbejdspladser i Aarhus.

Publiceret 27 October 2013 12:00