Camilla Fabricius (S) vil fortsat kæmpe for, at Bering-Beder vejen bliver ført ud i livet...

Camilla Fabricius (S) vil fortsat kæmpe for, at Bering-Beder vejen bliver ført ud i livet...

“Nu skal der gang i Bering-Beder vejen”

Trafikproblemerne i sydbyen fylder i vælgernes hoved - gør det også det i politikernes?

Af
Camilla Olesen

I sidste uge bragte Lokalavisen en artikel, hvor borgernes ønsker til valgkampen i sydbyen blev beskrevet.
I denne uge har Lokalavisen Aarhus Syd valgt at fokusere på Bering-Beder vejen, da flere borgere nævnte den som et vigtigt emne til valgkampen.
Spørger man byrådskandidaterne Camilla Fabricius (S) fra Viby og Venstre-manden Hans Skou, der kommer fra Højbjerg, så er den højt på dagsordenen.
“Der er blevet afsat 57 millioner kroner til at få den skudt i gang i 2019. Den koster selvfølgelig væsentligt mere, men det her er en start. Jeg ved godt, hvor vigtig den er for trafikken i hele sydbyen,” siger Camilla Fabricius og fortsætter:
“Når den nu er på dagsordenen med opstart i 2019, så bliver den også en del af de kommende budgetter. Det er vigtigt, at det bliver gjort også på grund af byudviklingen i området.”

Gør noget nu!

Spørger man Hans Skou, mener han, at 2019 er alt for langt ude i fremtiden.
“Jeg vil presse på, så den kommer så hurtigt som muligt. Hvis der fremover kun bliver sat lidt penge af til den hvert år, går der jo flere hundrede år, inden den er færdig. Det koster måske 400 millioner kroner at lave den vej. Jeg vil kæmpe for den, for med den kan trafikken generelt i hele sydbyen blive bedre, og den vil hjælpe på nogle af trafikknudepunkterne i sydbyen,” siger han.
Flere af borgerne i syd efterlyser også bedre cykelstier. Især blev det nævnt i Mårslet og Solbjerg.
“Cykelstierne er et problem. Der er brug for, at borgerne i sydbyen får et alternativ til bilen. Jeg vil gerne have, at man tænker grønt. Det kunne eventuelt være med solceller eller lignende i cykelstierne,” siger Camilla Fabricius.
Hans Skou går også ind for bedre cykelstier, og han lover, at han sætter det på dagsordenen, men han kan ikke love, at det bliver en realitet, for finanserne eller måske mangel på samme, er det store problem.
“Byen vækster, men man glemmer at sætte penge af til bedre veje og cykelstier. En mulighed er at tænke det ind i sikker skolevej, for der er ingen tvivl om, at der mange steder i sydbyen er farligt at køre på cykel,” lyder det fra Hans Skou.
Hvordan det kommer til at gå med Bering-Beder vejen og cykelstierne, må tiden vise.

... det samme vil Venstre-politikeren Hans Skou, der mener, at udsigterne til den er alt for lange.

... det samme vil Venstre-politikeren Hans Skou, der mener, at udsigterne til den er alt for lange.

Publiceret 11 October 2013 16:00