Dennis Ceylan er i bantamvægtklasse. Han vejer 56 kg. og er 174 centimeter høj.

Dennis Ceylan er i bantamvægtklasse. Han vejer 56 kg. og er 174 centimeter høj.

En kriger på hjemmebane i Aarhus

Dennis Ceylan kæmper for livet i og udenfor bokseringen

Af
Line Hitz

Håndtrykket er fast, og de mørke øjne direkte. Selvom 24-årig Dennis Ceylan med sine 174 centimeter og 56 kilo ikke fylder meget i landskabet, så skal man ikke tage fejl. Han er stærk som en okse. Dennis Ceylan voksede op på et børnehjem i Aarhus, og han er vandt til at kæmpe for livet. Han kommer fra et hjem med kriminalitet og stofmisbrug, og som otteårig kom han på børnehjem. Og det var der midt i ensomheden, at interessen for boksning begyndte at spire.
" Jeg så Rocky-filmene i fjernsynet, og jeg synes han var sej. Jeg tænkte, at sådan ville jeg også gerne være, også begyndte jeg til boksning," siger Dennis Ceylan

Reservefar

Han startede dengang i BK Aarhus, hvor han har trænet lig siden. Der var her han mødte sin træner Frank Holm, som gennem årene er blevet som en reservefar for Dennis. Det er ham, som sparker den unge bokser op af sofaen, når han ikke kan komme af sted til træning, og ham som giver et skulderklap på gode og dårlige dage.
"Frank holder mig i gang. Han råber og skriger af mig, og han ved, hvordan han skal motivere mig," siger Dennis Ceylan.
En stor drøm gik sidste år i opfyldelse for det unge bokser, da han blev professionel bokser for Team Sauerland.
"Det er en kæmpe drøm, som er gået i opfyldelse. I dag er det mit job, når jeg tager ned og træner. Jeg får penge for det, og derfor er det vigtigt, at jeg passer min træning," siger han.

Den unge bokser deltog i OL-turneringen i London i 2012. Selvom han røg ud hurtigt, så synes han alligevel det var en fantastisk oplevelse.

Den unge bokser deltog i OL-turneringen i London i 2012. Selvom han røg ud hurtigt, så synes han alligevel det var en fantastisk oplevelse.

Blå mærker

Men et liv i elitesport er ikke altid sukkersødt. Det er hård træning alle ugens syv dage med løb, styrketræning og boksning. Selvom Dennis Ceylan ikke ligner en bokser med skæv næse og blå mærker, så kan alligevel mærke, at det er en hård sport.
"Det har påvirket min korttidshukommelse. De mange slag har gjort, at jeg glemmer," siger han
En anden udfordring er sund mad, som er vigtig for optimal præstation i ringen. Han er ikke så god til at lave mad, men han ved godt, at for at yde sit bedste i ringen, så skal der gode byggesten til.
"Når jeg spiser godt, så har jeg bedre koncentration og flere kræfter. Jeg kan være på i længere tid, end hvis jeg ikke spiser sund mad," siger han.

Boksningen har en høj prioritet hos talentet, men når han taler, er der ingen tvivl om, at hans to børn er det vigtigste. Dennis Ceylan blev far i en ung alder, og han har i dag to børn på to og fire år sammen med kæresten Sabine. De to bor dog ikke sammen, da de ifølge Dennis Ceylan, ikke er så gode til at bo under samme tag. Han ser sine børn så meget så muligt, og han vil gerne give dem alt det, som han ikke selv har fået i sin barndom.

Dennis Ceylan bor i Hjortshøj hos sin træner Frank Holm. Han har trænet i BK Aarhus igennem de sidste 14 år.

Dennis Ceylan bor i Hjortshøj hos sin træner Frank Holm. Han har trænet i BK Aarhus igennem de sidste 14 år.

Hjemme

I fremtiden vil han bokse efter bælter og forblive professionel. Fight Night i Aarhus 15. juni er den næste store kamp, som Dennis Ceylan ser frem til.
"Der kommer venner og familie for at se mig bokse, og jeg glæder mig vildt til at vise, hvad jeg kan," siger han og forsætter:
"Det bliver fedt at opleve stemningen og gå ind i ringen, når jeg kender mange af tilskuerne," siger han.
Dennis Ceylan
Født 3.marts 1989
Deltog i OL-turneringen i 2012 i bantamvægt
Træner: Frank Holm
Klub: BK Aarhus
Bedste internationale resultater: EU-Guld som junior, Nm-guld x2, bronze i Trabzon ved OL-kvalifikationen.

Publiceret 14 June 2013 16:00