Rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K) vil gentænke projektet om etablering af bibliotek og borgerservice i Højbjerg. Til gengæld er der ikke truffet nogen endelig beslutning om selve opførelsen af et center, som bibliotek og borgerservice skulle være en del af.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K) vil gentænke projektet om etablering af bibliotek og borgerservice i Højbjerg. Til gengæld er der ikke truffet nogen endelig beslutning om selve opførelsen af et center, som bibliotek og borgerservice skulle være en del af.

Rådmand:

Det er en ommer i Højbjerg

Højbjerg-borger er glad for, at politikerne lytter til indsigelser omkring centerplaner i Højbjerg

Af
Camilla Olesen

Det efterhånden noget omdiskuterede byggeri af et center i Højbjerg, har nu fået rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K) til at kræve en ommer.
I hvert fald når det drejer sig om etableringen af bibliotek og borgerservice, som skulle være en del af det nye centerbyggeri.
Høringsfristen er netop slut, og det er de mange bekymrede svar, der gør, at rådmanden nu vil have det diskuteret forfra.
“Borgerservice og bibliotek er til for borgernes skyld. Det er vigtigt, at de placeres et sted, hvor borgerne er glade for at komme. Den netop afsluttede høring viser, at der er alt for stor usikkerhed om og utilfredshed med det foreslåede projekt. Når vi laver en høring, er det afgørende, at vi tager borgerne alvorligt. Derfor er der kun en rigtig beslutning i denne sag. Det er en ommer!” Siger Marc Perera Christensen.

Ligger på et andet bord

Selve byggesagen om centeret ligger ikke hos Marc Perera Christensen, men hos rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).
Kulturrådmanden har blandet sig i debatten, fordi bibliotek og borgerservice er under hans kasket.
“Det er afgørende for mig, at vi nu får lavet en grundig proces, der inddrager både borgere og kommunen. For mig er det vigtigere, at vi træffer den rigtige beslutning end en hurtig og forhastet beslutning,” siger kultur og borgerservice-rådmanden.
Spørger man Teknik og Miljø Rådmand Bünyamin Simsek er afgørelsen om det samlede byggeri ikke truffet endnu. Han er i gang med at kigge høringssvarene igennem, og han har en forventning om, at der er en afgørelse i sagen på den her side af sommerferien.
“Jeg skal afgøre, om byggeriet skal stoppe, eller om det skal indstilles til byrådet, hvor der så er afstemning om det. Jeg mangler stadig et grundlag for at kunne træffe den endelige beslutning,” siger Bünyamin Simsek (V).
Borger på Heidesvej, Jens Gert Sørensen, er glad for, at rådmanden har lyttet.
“Det er dejligt, at de tager kritikken til sig. Vores argumenter er sund fornuft, og jeg tror, det bliver et andet projekt nu,” siger Jens Gert Sørensen.
Det er Claes Remien, direktør Remien Ejendomme, der har planer om centerbyggeriet, og han synes ikke, at kulturrådmandens udmelding er negativ:
“Jeg ønsker også at levere noget, som alle synes er godt. Kan vi lave ændringer, der imødekommer folk, hvorfor så ikke gøre det,” spørger Claes Remien, der arbejder positivt videre med projektet.

Publiceret 12 June 2013 12:00