Foto: Aarhus Kommune. 3D model af nordhavnsområdet set fra øst

Foto: Aarhus Kommune. 3D model af nordhavnsområdet set fra øst

Tusindvis af jobs i Aarhus Ø

Aarhus Havn er under forandring, og de store byggerier skaber arbejdspladser i Aarhus Ø

Af
Line Hitz

Enorme byggerier til milliardbeløb skyder op på havnefronten i Aarhus Ø. De mange byggeprojekter skaber flere tusinde arbejdspladser i byen, og ifølge Aarhus Kommune er der i øjeblikket 5000-6000 mand beskæftiget på byggepladserne.
Arbejdet med at udvikle havnefronten i Aarhus til et nyt attraktivt bolig,- og erhvervsområde er det største byudviklingsprojekt i kommunens historie.
Målet er, at hele den første del af udbygningen af de bynære havnearealer, skal stå færdig allerede i 2017, når Aarhus bliver kulturhovedstad.
Til den tid vil Isbjerget, Z-husene, ungdomsboliger, supermarkeder og caféer pryde den nordlige del af området, imens Navitas, Bestseller-domicilet, multimediehus og hovedbibliotek vil ligge i den sydlige del af området. Når de bynære havnearealer står færdig kommer der, ifølge Aarhus Kommune, til at bo 8000-10.0000 personer i bydel, og der bliver 10.000-12.000 arbejdpladser.

Trafikknudepunkt

Udbygningen af havnefronten sikre dog ikke kun arbejdspladser nu og i fremtiden, det styrker også trafikken ind og ud af Aarhus.
" Udvidelsen af Aarhus Havn er med til at gøre Aarhus til et endnu mere markant transportknudepunkt. I den sammenhæng er også etableringen af en tunnel under Marselis Boulevard vigtigt, så adgangsforholdene til Aarhus Havn matcher i international klasse," siger Jan Beyer Schmidt-Sørensen, som er erhvervschef i Aarhus Kommune.
I dag er flere af de store boligprojekter færdigeopført. Det gælder Isbjerget, første og anden etape af Lighthouse og ungdomsbydelen med fire ejendomme. Navitas, Bestseller og Ship Erhverv, som er Olav de Lindes kontorhus, og Dokk1, står først færdig i 2014 og 2015.

Publiceret 08 June 2013 16:00