Niels Christian Selchau-Mark (K) kræver retsforfølgelse af dyremishandlere. Foto: Arkivfoto

Niels Christian Selchau-Mark (K) kræver retsforfølgelse af dyremishandlere. Foto: Arkivfoto

Drenge stenede grise - politiker kræver handling

Besøgslandbrug i Brabrand måtte fjerne grise efter stening. Politiker kræver retsforfølgelse

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

På Aarhus Kommunes besøgslandbrug, Natursamarbejdet, i Brabrand blev grisene fjernet i 2011.
Forklaringen på fjernelsen har indtil nu været, at det var af hensyn til en nabo, til miljøet og til dyrevelfærd. Men nu viser det sig, at den sande forklaring er mishandling fra indvandrerdrenge i området. Det skriver MetroXpress. Det har typisk været stening, men i ét tilfælde måtte en pattegris aflives efter at have fået stukket en kæp i sig, skriver avisen.
De nye oplysninger har fået den politiske ordfører for Det konservative Folkeparti Niels Christian Selchau-Mark til at kræve handling:
?I alt for mange år har man vist for stor vilje til at tilpasse sig et muslimsk mindretal. Hensynene bliver mindre og mindre acceptable,? siger han.
?At fjerne dyrene er blot en symptombehandling, der på ingen måde adresserer det langt større problem, nemlig en tilsyneladende totalt forfejlet integration af disse unge mennesker,? fortsætter han.
Derfor har han rettet henvendelse til Børn og Unge-rådmanden med en 10-dages forespørgsel.
?Vi skal have klarlagt, hvem dyremishandlerne er, og de skal retsforfølges. Er de under den kriminelle lavalder, må de og deres forældre indkaldes til en alvorlig samtale,? siger Niels Christian Selchau-Mark.

null

Publiceret 23 May 2013 09:15