Olav Rolskovs planter i Olav Rolskovs Planteskole og EuroGarden i Tranbjerg er nøje udvalgt af ham i Italien. Han har store citrus- og oliventræer, og flere af hans planter er unikke. Han siger, at han er den eneste i Danmark, der sælger flere af planterne.

Olav Rolskovs planter i Olav Rolskovs Planteskole og EuroGarden i Tranbjerg er nøje udvalgt af ham i Italien. Han har store citrus- og oliventræer, og flere af hans planter er unikke. Han siger, at han er den eneste i Danmark, der sælger flere af planterne.

Drive in - nu også med blomster

Manden kan nu smide blomster på traileren, mens konen shopper blomster til urtepotterne

Af
Camilla Olesen

Vi kender det fra byggemarkederne, hvor vi kører ind og læsser træ på vores trailer, betaler og smutter igen.
Den tankegang har Olav Rolskov, der er indehaver af Olav Rolskovs Planteskole og EuroGarden i Tranbjerg, nu ført videre til blomster.
I mange har han solgt engros fra Olav Rolskovs Planteskole, der har eksisteret de seneste 70 år, så området var bygget til, at lastbiler kan køre rundt om drivhusene og ud igen.
Sidste år gik han over til også at sælge til private kunder, og kalder den del af virksomheden for EuroGarden, og det var der, han idéen til at lave drive in for private.
“Jeg så det for mig. Det er jo skide smart, at man bare kan køre rundt. Vi er jo i Jylland, så folk har krog på bilen, og så er det smart, at man bare kan læsse planterne direkte op i traileren i stedet for at køre rundt med en lille vogn inde i drivhusene, som i forvejen er ved at falde sammen på grund af den store vægt fra planterne,” smiler Olav Rolskov, der ikke kender andre lignende drive in-steder i hele Europa.

Alt skal i brug

Indtil videre er der omkring 700 planter i drive in-området med alt fra rhododendron til cedertræer.
Olav Rolskov har ambitioner om, at hele udearealet på 10.000 kvadratmeter skal bruges til drive in - foreløbig er omkring 2.000 kvadratmeter i brug.

Vild med italiensk

De mange planter, der er gjort klar i drive in-området, har Olav selv nøje udvalgt i Italien.
Hvert efterår tager han til støvlelandet fire-fem gange for at mærke hver enkelt plante ud.
“Jeg har set alle de varer, jeg køber. De fleste er fra Sicilien,” siger Olav Rolskov.
Han fortæller, at planterne er cirka halv pris hos ham i forhold til andre steder, og forklaringen herpå er enkel.
“Jeg køber ved de små og mellemstore leverandører, og samtidig er der kun mig og min gartner Nils Ohm ansat,” fortæller Olav Rolskov.
Han åbnede for drive in’en i påsken, og allerede nu virker det som om, at kunderne er glade for hans idé.
“Folk har været meget positive, og jeg er slet ikke i tvivl om, at der er et behov for det. Der er flere af kunderne, der allerede har været her flere gange, siden jeg åbnede for drive in,” siger han.


Planter

Man kan få inspiration på Olav Rolskovs hjemmesider:
www.italiengarden.dk og www. eurogarden.dk

Publiceret 14 April 2013 12:00