David (th) og Joachim Enggaard har store ambitioner for deres virksomhed, og i fremtiden vil de gerne gøre OELBONG. DK til deres levebrød.

David (th) og Joachim Enggaard har store ambitioner for deres virksomhed, og i fremtiden vil de gerne gøre OELBONG. DK til deres levebrød.

Mandomsprøve i ølbong

To brødre fra Aarhus har stor succes med at sælge ølbonger til festivaler, havefester og fødselsdage

Af
Line Hitz

"Det er lidt drengerøvsagtig. Man finder ud af, hvem der kan drikke hurtigst, og hvem der er mest mand," siger 23-årig Joachim Enggaard. Han driver sammen med sin storebror, 25-årig David Enggaard, firmaet OELBONG.DK.
Virksomheden startede i september, og danskerne har allerede taget godt i mod ølbongerne.
"Det går rigtig godt, og nu hvor foråret er rundt om hjørnet, så køber flere og flere ølbonger til sommerens arrangementer," siger Joachim.

Forskellige uddannelser

De to iværksættere startede allerede som 16-17 årige med at rode i deres fars aflagte gemmer for at finde udstyr til at bygge deres egen ølbong, som de kunne tage med til festival.
"Det er en sjov leg, som har drevet ideen. Pludselig ville vores venner også have en ølbong, også har det udviklet sig til OELBONG.DK," siger David Enggaard. Han læser til hverdag til maskiningeniør, imens Joachim læser til markedføringsøkonom. De to brødre har delt opgaverne imellem sig, så David tager sig af det tekniske, og Joachim står for salg og markedføring. De ser det som en stor fordel, at de kommer med hver deres viden og uddannelse.
"Vi kommer ikke til at slås om opgaverne, da vi har forskellige kompetencer," siger Joachim.

Ølbong er populært på sommerens festivaller.

Ølbong er populært på sommerens festivaller.

Fremtiden

Ambitionerne for OELBONG. DK er store, og næste skridt er at komme ind på det engelske og tyske marked. Selvom målgruppen er unge mænd, så har de to brødre også oplevet, at andre aldersgrupper synes, at ølbong er en sjov selskabsleg.
"Vi tog en ølbong med til vores forældres sølvbryllup og 50 års fødselsdag dag. De ældre synes også, at det var sjovt, og de var faktisk også rigtige gode til det," siger Joachim.
Han ligger vægt på, at det ikke handler om massedruk, men om fællesskab og konkurrence.
"Vi kunne lige så godt gå ud og slå søm i," siger han.
Næste skridt for Joachim og David er Danmarks mesterskaberne i ølbong til Kapsejladsen i Aarhus i april måned. Her skal 25 unge kæmpe om titlen som danmarksmester i ølbong.

null

Publiceret 28 March 2013 07:00