Det er meningen, at der skal være både kontor og handel i Solbjerg Byport.

Det er meningen, at der skal være både kontor og handel i Solbjerg Byport.

Nu går det for alvor løs med Solbjerg Byport

Aarhus Byråd har netop godkendt lokalplanen til Solbjerg Byport. Det betyder, at man nu går i gang med projektet

Af
Camilla Olesen

Lokalplanen er godkendt af Aarhus Byråd. Så enkelt kan det siges, når det handler om Solbjerg Byport.
Dog er der en tomåneders ankefrist, men det tror Arne Bruun, direktør ved Enghave Projekt, der står bag Solbjerg Byport, ikke bliver noget problem.
Arne Bruun er helt overbevist om, at der bliver opført byggeri på den gamle Th. Schulz-grund allerede i år, og han er da også allerede nu i dialog med potentielle kunder.
"Så snart de to måneder er gået, så går Rema 1000 i gang med at bygge, og jeg vil tro, at butikken åbner i år. Jeg er ved at få tegnet en tredje bygning på grunden, der kommer til at ligge på p-torvet," siger Arne Bruun.

Butiksliv på vej

Han har også kontakt til et bageriudsalg, en butik der skal have tøj, blomster og brugskunst samt en madforretning med kød, fisk ost og grønt.
Derudover har han en ønskeliste med blandt andet frisør, fast food, cykler og lignende.
Foruden butikslivet er han i dialog med to virksomheder, hvor den ene er en aarhusiansk produktionsvirksomhed, der ønsker at flytte deres administration til Solbjerg Byport.

Et anderledes center

Arne Bruun er slet ikke i tvivl om, at der er et potentiale for Solbjerg Byport, og i den forbindelse fremhæver han den unikke kombination, der formentlig bliver skabt i byen.
"Det bliver anderledes med Solbjerg Byport, fordi vi forsøger at kombinere shoppingmulighederne med fitness og byens gymnastikforening. På den måde vil der være en menneskestrøm hele dagen - også om aftenen. Centeret bliver en helt anden sammensætning end i noget andet center i Danmark, der ligger i byer på samme størrelse," siger Arne Bruun.

Hvem skal betale?

Sådan et byggeri skal finansieres på den ene eller anden måde. Og hvor skal pengene komme fra?
Arne Bruun er p.t. i dialog med en mulig investor, som ejeren Erik Schulz er åben for at lave et samspil med.
"Jeg er rigtig glad for, at lokalplanen omsider er kommet i hus," siger han.
Han deler grunden op i to: En, hvor blandt andet Rema 1000 og p-pladsen kommer til at ligge på og en med de øvrige butikker og kontorer. Rema 1000-delen kommer til at ligge ud mod Solbjerg Hovedgade, og det er den del, der relativt hurtigt vil blive gjort noget ved.
Den anden del, der vender mod Solbjerg Hedevej, er anden fase.
"Jeg er dobbelt glad i dag, (torsdag, red.) for det første fordi vi nu kan skabe noget aktivitet i byen, og for det andet fordi det er vanvittig dyrt at have en tom byggegrund liggende," siger Erik Schulz, der i tæt samarbejde med Arne Bruun har fokus på, hvilke forretninger og kontorer, der kan flytte ind på grunden.


null

Publiceret 14 March 2013 16:00