Vintergøgl på skrå brædder

Cirkus Krone fortsætter samarbejdet med Gellerupscenen og rykker sine artisterier til Godsbanen i vinterferien.

Af
Louise Nyvang Burmeister

Manegen er trukket ind på teaterscenen og de allerforreste publikumsbænke er rykket op på scenen.
Cirkus Krone der i mange år har samarbejdet med Gellerupscenen om at lave vintercirkus, flytter nu artisterne til Godsbanen.
Her er der intet savsmuld, men plads til både jonglører, klovne, duer og ponyer, når tæppet går på søndag.
Cirkusdirektør for Cirkus Krone Irene Thierry var betænkelig ved at skulle rykke sit vintershow til Godsbanen, men har været glad for de nye rammer.
"Vi har samarbejdet med Gellerupscenen i 13-14 år, så vi græd, da de flyttede fra scenen på Gudrunsvej. Vi frygtede, det ville blive for kommunalt og stift på Godsbanen, men det har vi slet ikke oplevet. Ånden er kommet med, kan man sige," fortæller Irene Thierry.
På Åbne Scene er det lykkes cirkusset at få ponyer ind i på scene-manegen.
"Vi havde forventet en masse bøvl med de ponyer, men meldingen var tværtimod at ?Det finder vi bare ud af?," siger Irene Thierry, der er glad for at kunne fortsætte en mangeårig tradition med at præsentere vintercirkus.
"Vintercirkus er primært for de små børn. Helt ned til treårsalderen. De små er specielt glade for klovnen Alando, men vi har sammensat et program, hvor der er noget for hele familien. Hans Ulrik er nordisk mester i trylleri og så år vi besøg af en spændende, talentfuld jonglør fra Ungarn," siger Irene Thierry, og tilføjer:
"Når det nu skulle være, så er vi rigtig glade for at spille her. Ligesom vi på Gellerupscenen har trukket et andet publikum til, håber vi også nu her at få flere børnefamilier ind på Godsbanen, for det er mit indtryk, at alt for få folk ved, hvad der egentlig sker hernede, og at Godsbanen overhovedet eksisterer," siger Irene Thierry.

Rekvisitlager i bilen

Også Lisbeth Lautrup Knudsen fra Gellerupscenen er glad for, at samarbejdet med cirkusset består, selvom teatret i sommer måtte flytte fra lokalerne i Brabrand, da Aarhus Kommune fra den 1. januar ikke længere giver tilskud til scenen.
"Det er ikke helt samme vilkår, som vi kunne tilbyde, da vi havde vores egen scene. Men nu hjælper vi Cirkus Krone med billetsalg og det praktiske før forestillingen på Åbne Scene. Vi prioriterer samarbejdet, fordi det er et fantastisk hyggeligt cirkus, som har fundet en niche for de helt små og de formået at skabe en helt særlig kontakt til publikum uden brug af særlig mange ord," siger Lisbeth Lautrup Larsen, der har været en del af Gellerupscenens ledelse i 23 år.
Siden Gellerupscenen i sommer flyttede ind på Godsbanen, har de måttet indskrænke sig til et skrivebord og tre personer, der er fast tilknyttet.
"Jeg har jo haft et rekvisitlager i min bil, fordi vi i oktober og november øvede tre forskellige steder i byen. Det har været lidt hektisk. Vi skal til at finde ud af, hvor meget vi kan lave og hvordan, nu hvor vi ikke har vores faste scene længere," siger Lisbeth Lautrup Knudsen, der allerhelst så, at Gellerupscenen var fortsat i sine lokaler i Brabrand, men også ser positive sider ved scenens nye tilværelse.
"Vi er mere fritstillede til at lave forskellige projekter og kan være mere fleksible. Vi er i kontakt med langt flere mennesker på Godsbanen, hvor man jo nærmest kan råbe ud i rummet, hvis der er noget, man søger svar på. Der er enormt meget viden og mange kompetencer samlet. Og mange ting kan lade sig gøre. Som når vi f.eks. skal have ponyer ind og kommer til at stå og lave popcorn til cirkusset," siger Lisbeth Lautrup Knudsen.


Cirkus på scenen

Cirkus Krone optræder i vinterferien på Åbne Scene på Godsbanen.
Forestillingen varer ca. 50 minutter.
Billetpris: 80 kr.
12.-15. feb. kl. 10 og kl. 14.
16.-17. feb. kl. 11 og kl. 15.

Publiceret 12 February 2013 10:00