Hvis 20-årige Jens Jønsson skal lave noget, hvor han på ingen måde tænker på fodbold, så går tiden med at tumle med hans to mindre søskende.

Hvis 20-årige Jens Jønsson skal lave noget, hvor han på ingen måde tænker på fodbold, så går tiden med at tumle med hans to mindre søskende.

Jønsson - manden bag årets mål i Superligaen

Han drømmer om en karriere i det store udland, og han har valgt at skrue ned for ambitionerne i skolen for at fokusere på fodbolden

Af
Camilla Olesen

Han er lige fyldt 20, han er først lige blevet en fast del af førsteholdet, normalt spiller han i midterforsvaret, han bliver HHX-student fra Viby til sommer, og så har han lavet årets mål i superligaen i 2012. Mød her AGF'eren Jens Jønsson.
Den 20-årige fodbold-gut har spillet fodbold, siden han var fire år, og med tiden er fodbold blevet en vigtigere og vigtigere del af hans liv. Men selv om sporten fylder meget, og han bruger omkring en almindelig arbejdsuge på det, så er det alligevel også vigtigt for ham, at han får sin studentereksamen til sommer.
"Jeg er bagud i enkelte fag, men jeg satser på, at jeg nok skal indhente det. Jeg er ikke bagerst i min klasse, og jeg har gjort op med mig selv, at jeg godt vil ofre noget af skolen for fodbolden. Før i tiden kunne jeg næsten græde over at få et syv-tal, men det gør jeg ikke mere. Jeg forsøger dog at holde mine karakterer over syv, og det lykkes også næsten," siger Jens Jønsson, der bor hos sin mor i Højbjerg.

Årets mål

Han har mere eller mindre altid været omkring landsholdet, og hans talent har da også netop for alvor givet ham en plads på førsteholdet hos AGF.
Som en del af midterforsvaret er han ikke lige normalt den, man forventer scorer mål, og da han sendte læderkuglen i kassen til årets mål i kampen mod Silkeborg, var det da også det første af slagsen på førsteholdet.
"Jeg satsede bare og klappede til den, og så gik den heldigvis ind. Tankerne fløj rundt i hovedet på mig - der var ren eufori og glæde. Det var en fed oplevelse og lidt udover det sædvanlige," storsmiler det unge talent en kold januardag efter træning.

Tale foran 14.000

Han håbede naturligvis, at hans mål blev kåret til årets bedste, og da det håb blev virkelighed, fik talentet en på opleveren.
"Det var stort at få prisen og se Tom Kristensen og Rasmus Henning. Det er ikke lige hver dag, man får lov til at holde tale foran 14.000 tilskuere og en million tv-seere," siger Jønsson.

Fodbold, fodbold, fodbold

Når den blå studenterhue sidder på hans hoved til sommer, har han besluttet sig for at tage et sabbatår, hvor han vil koncentrere sig 100 procent om at spille fodbold. Han har dog stadig planer om at skulle have sig en uddannelse.
"Jeg er ret overbevist om, at jeg kommer til at kede mig, hvis der kun er fodbold i mit liv. Jeg tænker, at jeg efter mit friår kunne finde på at supplere nogle af mine fag til højere niveau, så jeg kan holde så mange døre åbne som muligt. Jeg tror, jeg går i gang med noget økonomi eller samfundspolitisk, men det bliver nok ikke, mens jeg er aktiv," siger han.
For lige nu er det fodbolden, der er det vigtigste.
"Et liv efter fodbolden betyder ikke så meget nu, men omvendt ved jeg, at jeg bliver små-sindssyg, hvis jeg ikke har et afbræk fra fodbold."

Fremtidens drømme

Det store AGF-talent har sat sig store mål som muligt. Han kunne godt tænke sig at komme til at spille forskellige steder i udlandet, men den helt store drøm ligger i England.
"Mit mål er at komme til at spille for Manchester United og være på landsholdet. Jeg har ingen favoritspillere, men jeg har altid holdt med Manchester," siger Jens Jønsson.
Selv om han ikke har en yndlingsspiller, så er han alligevel imponeret over Laudrups karriere.
"Jeg ville da ikke have noget imod, hvis jeg fik en karriere som hans, og jeg ville da heller ikke brokke mig over, hvis Jønsson er et navn, der bliver husket," smiler manden bag årets mål 2012.

null

Publiceret 27 January 2013 11:29