Mette Schmidt-Laugesen vil gerne have leg implementeret på plejecentrene i Aarhus.

Mette Schmidt-Laugesen vil gerne have leg implementeret på plejecentrene i Aarhus.

Der må gerne være kø til plejeboliger

Et liv der leves med leg og fællesskab er ved at blive implementeret på plejeboligerne i sydbyen

Af
Camilla Olesen

Hos plejeboligerne i Aarhus Syd er man begejstret for Mette Schmidt-Laugesens idé om leg blandt ældre. I forvejen kører de udfra filosofien 'Eden Alternative,' der dybest set handler om at skabe et liv, der er værd at leve.
Ifølge frivilligkoordinator i område syd, Pia Koller, kan Mettes idéer være med til at gøre det endnu bedre at være ældre og gammel i plejecentrene.
"Vi kunne godt tænke os, at flere generationer samles om leg i plejeboligerne. Vi er allerede i gang med at lægge op til, at der skal være leg, og det ville være dejligt, hvis der var kamp om pladserne i plejeboligerne," siger Pia Koller.

Grib chancen

Hun arbejder på, at legen kan opstå spontant. Det kan for eksempel være, at man smider en ballon af sted under eftermiddagskaffen og udleverer fluesmækkere og så ser, hvad der sker.
"Plejeboligerne skal være et sted, hvor livet leves, og hvor alle har lyst til at komme, fordi der er et godt fællesskab. Mette kan hjælpe med at inspirere. Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun er den rette til at komme med gode idéer til, hvordan man kan lege. Vi opfordrer hende til at komme rundt i de forskellige plejeboliger, så hun kan se, hvordan det foregår," siger Pia Koller.
Lokalavisen ville gerne have talt med rådmand for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom (SF), men det har ikke været muligt at træffe ham.

Publiceret 10 January 2013 16:00