Sådan tog Hotel Gellerup sig ud i en af datidens brochure fra stedet.

Sådan tog Hotel Gellerup sig ud i en af datidens brochure fra stedet.

Kan du huske dengang, Gellerup havde eget hotel?

Besøger man Gellerup Bibliotek i dag, er det første man tænker ikke just: Det ligner da et hotel det her. Men tilbage i 1974-79 lå Hotel Gellerup faktisk netop her

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Gellerup Bibliotek på Gudrundsvej 78 ligner blot et normalt bibliotek, og det har det sådan set også altid været, men på etagen ovenfor lå der i årene 1974-79 et hotel - Hotel Gellerup.
"Det var meget spændende. Det hele var bare så flot med masser af blomster og træer nede på Gudrunsvej," fortæller Rita Cubel, som var oldfrue på hotellet, der rådede over 18 enkelt- og 34 dobbelt-værelser.

Dobbeltværelse for 90 kr.

Måske, hvis man anstrenger sig lidt, kan man godt forestille sig, hvordan det store areal ude foran biblioteket har fungeret som foyer og reception for hotellets gæster. Og går man rundt på gangene på første sal, hvor kommunen i dag har Familiecenter Vest, så kan man med lidt fantasi også godt se hotelgangene for sig, selvom der i dag er lavet noget om.
Med hjælp fra Henrik Andersen fra Brabrand-Årslev Lokalhistorisk Arkiv er det lykkedes at tage et kig tilbage i tiden.
Tilbage til dengang, hvor et enkeltværelse kostede 55 kroner, og et dobbelt kostede 90 kroner. Dengang, hvor man kunne "sidde roligt og kigge fjernsyn" i en "speciel farve-tv stue", som en brochure fra datiden beskriver det. Og dengang hvor man kunne spise på Restaurant Terrassen, tage en øl på Mosquito Bar eller danse på Skægstubben.
Det hele blev, sammen med biblioteket og Gellerup Scenen, kaldt for Gellerup Kulturcenter.

Pragtfuldt men hårdt

Oldfrue Rita Cubel, som har boet på Karensvej lige siden, hun arbejde på hotellet, husker tilbage på årene 1974-79 med glæde. "Det var en pragtfuldt, men også hård tid, for jeg var der jo næsten hele tiden, og sommetider overnattede jeg også," fortæller "olde", som hun blev kaldt dengang.
Hun havde ansvaret for alle stuepigerne - både ansættelser, afskedigelser og deres daglige arbejde.
Også da hotellet begyndte at synge på sidste vers, sørgede Rita Cubel for at stuepigerne fik andre jobs.
Hun selv fik nyt arbejde ikke langt fra sit tidligere job. Hun flyttede nemlig blot op på næste etage, hvor der var beskyttede boliger.

Flere hoteller i Aarhus

Den lille tur tilbage i tiden til Hotel Gellerup, falder i en uge, hvor borgmester Jacob Bundsgaard netop har været ude og ønske sig flere hoteller i Aarhus.
"Jeg er helt overbevist om, at den markante vækst og de mange aktiviteter, byen vil opleve i de kommende år, skaber grundlag for en fortsat udbygning af vores hotelkapacitet. Jeg forventer derfor, at der løbende over de næste mange år vil åbne nye hoteller i Aarhus,? lyder det fra borgmesteren.
Indtil nye hoteller skyder op engang i fremtiden, er det imidlertid lidt sjovt at tænke tilbage på fortidens top-moderne "farve-tv stue".

null

Publiceret 12 November 2012 12:00