Butikken har flyttet rundt nogle gange, men placeringen af Farver i City Vest har altid været i City Vest, fortæller far og datter Henry og Charlotte Mikkelsen.

Butikken har flyttet rundt nogle gange, men placeringen af Farver i City Vest har altid været i City Vest, fortæller far og datter Henry og Charlotte Mikkelsen.

City Vest fylder 40 år:

"Tiden er bare fløjet af sted"

I 1972 åbnede Gellerup Centret i Brabrand. 40 år er efter hedder centret City Vest. Henry, Hanne og Charlotte Mikkelsen fra butikken Farver i City Vest har været med hele vejen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Fire gange indenfor de sidste 40 år har farvehandleren 'Farver i City Vest' flyttet rundt. Lokaliteten har dog altid været den samme, nemlig City Vest i Brabrand. For hvorfor flytte fra noget, som fungerer:
"Centret udvikler sig jo hele tiden - det står aldrig i stampe. Udviklingen er altså kommet til os, så vi har ikke behøvet at flytte for den," siger Charlotte Mikkelsen, som sammen med sin far og mor, Henry og Hanne Mikkelsen driver Farver i City Vest.

Korpsånd og sammenhold

Hele familien har altid været glade for butikkens placering i det store center, som åbnede i 1972 og altså derfor kan fejre fødselsdag i år. City Vest er nemlig noget helt specielt i deres hoveder:
"Jeg synes, at City Vest adskiller sig fra andre centre ved, at der er et helt særligt mix af både konceptbutikker og selvejende butikker, og samtidig er der et mix af større forretninger og små specialbutikker," fortæller Henry Mikkelsen, som også er formand for bestyrelsen i centret.
Han fortæller desuden, at der i centret er en helt særlig "korpsånd", som han udtrykker det. Og den har faktisk fulgt med helt fra begyndelsen.
"Dengang i 1972 var stedet fyldt med optimisme, entusiasme og begejstring. Folk brændte virkelig for det her nye center. Og den korpsånd og det sammenhold har faktisk fulgt med hele vejen til i dag. Folk brænder stadig for det," fortæller Henry Mikkelsen.

Stabilt besøgstal

City Vest var faktisk noget lidt specielt dengang det åbnede for 40 år siden, for det var det første center i Jylland, der blev opført som et overdækket shoppingcenter. Siden er der ikke blevet rykket på de ydre grænser for centret, men indendøre har man udnyttet nogle arealer anderledes, så der alligevel i dag er flere kvadratmeter med butikker, end der var dengang.
Om det er den konstante udvikling i centret, som har gjort, at de besøgende er blevet ved med at komme, vides ikke, men i hvertfald fortæller Henry Mikkelsen, at besøgstallet aldrig har været faldende i City Vest. Og han fortsætter med at fortælle, at centret er blandt landets fem bedst besøgte og bedst omsættende centre i Danmark i følge en undersøgelse.

Flytter ikke

Hvorvidt det bliver til endnu 40 år i City Vest for Henry, Hanne og datteren Charlotte, må tiden vise. Som det ser ud nu, har de i hvert fald ingen planer om at flytte derfra. Og måske går de næste 40 år lige så hurtigt som de første. Henry Mikkelsen fortæller:
"Tiden er bare fløjet af sted, og pludselig er 40 år gået."

Publiceret 01 November 2012 09:00