Jens Joel (S) er flyttet til Gellerupparken. Han er vild med stedet og tænker positive tanker og fremtidsplanerne for Gellerupparken.

Jens Joel (S) er flyttet til Gellerupparken. Han er vild med stedet og tænker positive tanker og fremtidsplanerne for Gellerupparken.

Jens Joel er blevet Gellerup-dreng

Folketingspolitikeren Jens Joel har forladt Trøjborg til fordel for Gellerupparken

Trøjborg har altid været hans 'hood,' men nu er følelsen taget med i hjertet, og politiker-fødderne har bevæget sig til Gellerup.
Den socialdemokratiske folketingspolitiker, Jens Joel, har valgt at flytte til Gellerup - lige midt i selve Gellerupparken. Ikke som en nødløsning, ikke som en midlertidig bolig, men fordi han havde lyst.
"Det er et af de steder, der kommer til at ske mest med i de kommende år. Jeg synes helhedsplanen er spændende, og jeg tror faktisk på ideen. Jeg ved, at Gellerup har noget godt at byde på, og jeg køber ikke fornemmelsen af, at det er et sted, man ikke har lyst til at være," siger 34-årige Jens Joel fra lejligheden, der bestemt ikke er nyistandsat ved hans indflytning, men et nyt køkken har han dog fået lov til at få sat ind.
Når han er folketingspolitiker og bor i Aarhus, så er han selvfølgelig ikke i byen ret meget. Men Jens Joel lægger vægt på, at han prioriterer byen.
"Jeg er her, når jeg har fri fra folketinget. Mit liv er lidt i en kuffert, men sådan er det nødt til at være, for jeg skal være i København for at udføre mit job. Jeg ville synes, det var ærgerligt, hvis jeg mistede tilknytningen til Aarhus."

Ingen i alment byggeri

Joel er klart af den opfattelse, at der ikke er ret mange folketingspolitikere, der bor i alment boligbyggeri og slet ikke i udsatte områder.
"Jeg har selv blandet mig i Gellerupdebatten. Jeg synes, det er fint at prøve noget, der er anderledes, og som politiker skal man også ud at være steder, hvor vi ikke er vant til at være, og jeg har lyst til at prøve at bo her. Og se lige hvor flot her er," siger han og kigger ud af køkkenvinduet på en grøn plæne med sommerens grønne blad-rester på træerne.
Men er det i virkeligheden bare et politisk stunt?
"Nej, det er ikke et politisk stunt. Jeg vil gerne sende et signal om, at hvis vi skal tale om, at Gellerupparken skal være et attraktivt sted at bo, så skal vi også selv bo her."

Kammerat kom på idéen

Den lejlighed han boede i på Trøjborg var en ejerlejlighed, som han boede til leje i. Han stod derfor i en situation, hvor han skulle finde ud af, hvor han ville bo i Aarhus i fremtiden. Hele sit liv har han haft en tilknytning til Trøjborg, men han blev enig med sig selv og en kammerat om, at det var på tide at finde på noget nyt.
"Jeg var på Ris Ras med en kammerat, og vi diskuterede, hvor jeg skulle bo henne. Og pludselig faldt det os ind, at jeg da selvfølgelig skulle flytte til Gellerup," smiler Jens Joel.
Og det har han ikke fortrudt. Efter kun kort tid på adressen på Gudrunsvej kan han ikke sige, om han har lyst til at blive i området resten af livet, og om det er der, han vil stifte familie, men han vil omvendt ikke udelukke det. Han lægger vægt på, at han mener, at Gellerupparken har meget at byde på:
"Der sker altid noget - der er en leben herude, og jeg kan godt lide, at man kommer hinanden ved. For eksempel er der fællesspisning om fredagen. Når jeg nu ikke har min hverdag her, er det fedt, at jeg har mulighed for at lære nogle andre mennesker at kende, når jeg er her. Det er dog svært at sige, om det bliver mit nye hood, for Trøjborg vil altid være noget helt specielt for mig."


null

Publiceret 24 October 2012 16:00