En pige bliver ført ind i en taske af en mand med rosiner - det handler Rawan Zaabouts historie om, og derfor endte hendes kunstværk med at se sådan ud.

En pige bliver ført ind i en taske af en mand med rosiner - det handler Rawan Zaabouts historie om, og derfor endte hendes kunstværk med at se sådan ud.

Mini-kunstnere fra Tovshøjskolen

Mindfulness er blevet til fortællinger, som er blevet til kunst, som er blevet til en udstilling. Eleverne fra tredje klasse på Tovshøjskolen kan nu kalde sig vaskeægte kunstnere

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

"Velkommen til vores udstilling. Hvis I har en mobil med, kan I scanne vores Mobisticks og høre vores seje fortællinger," sådan lød velkomsten, da 3.a og 3.b på Tovshøjskolen åbnede deres udstilling "Tanken lander..." på kulturcentret Godsbanen.
Udstillingen, som er et samarbejde mellem Gellerup Højskole, Tovshøjskolen og billedkunstner Mette Juel, blander børnenes kunstværker med moderne teknologi, ved at der er små billeder, man kan scanne med en mobiltelefon og på den måde få en fortælling, som hører til det pågældende værk.

Tankerne ned i storetåen

Forud for udstillingen er gået et fireugers forløb, hvor eleverne har arbejdet med mindfulness for at komme ned i gear og få sat gang i fortællingerne.
"Vi har lavet en række opmærksomhedsøvelser, blandt andet med åndedrættet, for at få tankerne helt ned i storetåen. På den måde skaber vi rum til at være stille og til kreativiteten," lyder det fra Mette Juel, som har undervist børnene.

Et mørkt hus, med et mørkt værelse med kun lidt lys og en seng. Mariam al Tilas historie handler om mareridt og spøgelser og skulle derfor se lidt farligt ud.

Et mørkt hus, med et mørkt værelse med kun lidt lys og en seng. Mariam al Tilas historie handler om mareridt og spøgelser og skulle derfor se lidt farligt ud.

Vip aben af skulderen

Med mindfulness har eleverne fra tredje klasse lært at vippe den indre kommentator, personificeret til en abe, af skulderen, sådan at aben ikke sidder og fortæller, at de ikke dur eller ikke tør. Med andre ord har de øvet sig i bare at springe ud i fortællingernes og fantasiens verden.
Det er der kommet forunderlige historier med både spøgelser, magiske malerier og mystiske tasker ud af. Efterfølgende er fortællingerne blevet forvandlet til kunstværker.
"Min historie handler om en pige, som bliver ført ind i en taske af en mand med rosiner," fortæller Rawan Zaabout og fortsætter:
"Det har været rigtig svært, og jeg har brugt rigtig lang tid på det, men det har været sjovt at lave nogle lidt andre ting, og jeg er rigtig glad for, at lærerne har gjort sådan, at vi kan udstille vores kunst, så andre kan se min skulptur."

Mareridt og spøgelser

Samme melding lyder fra Mariam al Tila - det er altså lidt fedt at komme ud over skolens grænser med sit kunstværk.
"For så kan alle se det, vi har lavet. Og jeg har lavet en historie om en pige, som har mareridt og drømmer om spøgelser i kælderen. Derfor skulle mit kunstværk se lidt farligt ud," lyder det fra Mariam, som godt kan lide at male, fortæller hun:
"For man kan lære meget af det. Men det er nu også sjovt bare at have almindelige timer."

Publiceret 19 October 2012 09:00