Rundhøjskolen kæmper fortsat for overlevelse, også selv om politikerne har meldt ud, at der formentlig ikke bliver lavet om i forliget.

Rundhøjskolen kæmper fortsat for overlevelse, også selv om politikerne har meldt ud, at der formentlig ikke bliver lavet om i forliget.

Rundhøjskolen anklager Aarhus Kommune for ulovligheder

Parterne, med Rundhøjskolen på den ene side og Aarhus Kommune, på den anden diskuterer stadig lukningen af skolen

Så er sommerferien forbi, og Rundhøjskolen er atter trukket i kamptøjet. Selv om partierne bag skoleforliget holder fast i, at de ikke kan forestille sig, at der skulle komme nye oplysninger i sagen, så kæmper Rundhøjskolen fortsat for overlevelse.
Selv om der har været ferie, har forældrene bag skolen dog ikke holdt fri. De anklager nu i et brev til Statsforvaltningen Aarhus Kommune for at begå ulovligheder i forbindelse med lukningen af skolen.
"Vi har fået et brev fra Holme Skole 21. juni, hvor der står, at skolen har indledt et samarbejde med bygningsafdelingen i Børn og Unge i forhold til modernisering og nybygning på Holme Skole, så der er plads til de nye klasser fra Rundhøjskolen. Det er to måneder før første behandling i byrådet, og at der allerede er indledt et samarbejde, mener vi er langt udover en gråzone," siger talsmand fra Rundhøjskolen, Rune Engelbreth Larsen.

Kommunen afventer

Udover brevet fra Holme Skole langer Rundhøjskolen ud efter borgmester, Jacob Bundsgaard (S). I en artikel i JP Aarhus udtalte han tidligere på måneden, at forliget er så godt som fast besluttet.
At både forligspolitikerne og borgmesteren melder sådan ud, er Rundhøjskolen alt andet end tilfreds med.
"Vi mener, at vi har en god sag. Og det er fuldkomment uacceptabelt, det der foregår," siger Rune Engelbreth Larsen.
Lokalavisen har forsøgt at få en udtalelse fra borgmesteren, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen. I stedet henviser han til rådmand Camilla Fabricius (S), der er vikar for Børn og Unge rådmand, Kristian Würtz.
Hun fortæller, at Aarhus Kommune afventer en tilbagemelding fra Statsforvaltningen.
"Når vi ikke har svar fra Statsforvaltningen, kan vi ikke udtale os om det. Vi mener ikke, vi har begået ulovligheder. Vi mener, at vi har været ansvarlige, når vi er i gang med at forberede os nu på hele processen," siger Camilla Fabricius.
Hun fastslår, at de overordnede linjer omkring lukningen af blandt andet Rundhøjskolen formentlig er helt fastlagt, men at der måske kan komme nogle små justeringer.
Med hensyn til brevet fra Holme Skole vælger hun at se det som en håndsrækning til Rundhøjskolen.
"Jeg vil hellere kigge ind i intentionerne bag det brev. Det handler om, at skolelederen på Holme Skole fortæller, at eleverne fra Rundhøjskolen er velkomne," siger Camilla Fabricius.

Uenige Rundhøj-folk

Selv om Camilla Fabricius mener, at hele processen kører fuldstændig efter planen, og som den skal, på den rigtige side af loven, er folkene bag Rundhøjskolen alligevel uenige.
"De kommende måneder vil vi vise, hvad der foregår på dét rådhus. Vi kan ikke have tillid til det, der sker, Det siger noget om, hvor galt det er i toppen af aarhusiansk lokal politik. Det er ikke længere kun en diskussion om en lukning af Rundhøjskolen," siger Rune Engelbreth Larsen.Publiceret 22 August 2012 12:00