Ella Bella er superklar til nye eventyr.

Ella Bella er superklar til nye eventyr. "Mor" - Sara Helena Kangas - er allerede på vej med flere. Går alt efter planen kommer opfølgeren allrede til efteråret, hvor Ella Bella er i London. Og ja, så venter Paris, Barcelona, Rom...!

Berlin:

Storbyferie i børnehøjde

Tag med Ella Belle på eventyr til europas storbyer

Af
Grethe Bo Madsen

"Hun er lige kommet her til morgen. Det er virkelig helt surrealistisk."
Smilet på Sara Helena Kangas ansigt går fra øre til øre og stråler med 10.000 lux, mens hun rækker sit "hjertebarn", Ella Bella, frem til beundring.
Og Elle Bella er simpelthen heller ikke til at stå for. Hun er en skøn og charmerende lille størrelse. Lige til at smide ned i weekend tasken eller kufferten.
For Ella Bella er en rejseguide fortalt til børn. Her er historiens vingesus formidlet i børnehøjde og kulturelle monumenter og storby-attraktioner sat ind i en sammenhæng, der giver mening og rejselyst blandt passagererne på bagsædet af bilen.
"Ella Bella-bøgerne indeholder kulturelle seværdigheder serveret for børn samt tips til, hvordan man som børnefamilie kan få nogle dejlige kulturelle storbyoplevelser sammen," fortæller Sara.

En rejseguide i børnehøjde

Ideen til Ella Bella begyndte at spire for seks år siden, da hun i forbindelse med sin hovedopgave på arkitektstudiet var på rejse i Japan og mødte nogle australske turister.
"De stod der med deres børn i den ene hånd og Lonely Planet i den anden. Og jeg tænkte: "Wauv - kan man det? Sejt!" Men jeg kunne jo også godt se, hvilke udfordringer en rejse med børn er. Og her er der ingen hjælp at hente i de traditionelle rejsebøger."
Sara selv er flasket op af rejselystne forældre, der tidligt udsatte hende for deres egen passion for Europas gamle kulturhovedstæder og plantede en stærk lidenskab i hende for at rejse og møde andre kulturer.
Hun er 32 år, halvt finne, har rejst den halve verden rundt, er gift med en franskmand, som hun mødte i Barcelona. Nu bor de på Stjernepladsen i Aarhus Nord med deres fireårige datter, der ganske tilfældigt hedder... Ella.

Værn mod all-inclusive

"Et eller andet sted er Ella Bella jo også en hjælp til mig selv. Min generation er meget rejselysten, og vi vil helst ikke holde op med at rejse, selvom vi får børn. Så Ella Bellas eventyr er også lidt mit eget værn mod at falde for fristelsen til en all-inclusive-rejse," smiler hun.
Det finurlige med Ella Bella er opbygningen, der gør, at bogen både er fin som forberedelse til weekendturen eller storbyferien, hvor børnene selv - eller mor og far - kan læse om kulturen og historien der, hvor rejsen går hen.

Hemmelige oaser

Samtidig er rejseguiden - især som e-bog - god at have med og bruge undervejs. Både til at genopfriske historierne, men også fordi den indeholder masser af konkrete tips til, hvordan turen bliver en succes for alle familiens medlemmer.
For hvor er lige de hemmelige, fantastiske steder i storbyen, de skjulte oaser, fortryllede åndehuller og fabelagtige legepladser?
"Jeg har ikke tænkt mig at konkurrere med de etablerede rejseguides. Det særlige ved Ella Bella er, at rejseguiderne er formidlet til børn. Jeg har valgt de kulturelle storbyoplevelser ud, som jeg selv synes, er mest bjergtagende og fantastiske - og så fortæller jeg om dem på en måde, der gør det forståeligt, levende og fornøjeligt for børn."

Ella Bellas eventyr

Ella Bella er en rejseguide formidlet til børn af Sara Helena Kangas. Målgruppen er børn i alderen fem til 10 år

Ella Bellas eventyr - Berlin udkommer på torsdag 14. juni på Forlaget Bolden
Bogen er på 164 sider og koster 249 kr. Bogen kan også købes som e-bog til 99 kr.
Følg med i Ella Bellas eventyr på bloggen www.ellabellaseventyr.dk, der løbende opdateres med nyttig information og tips til en endnu bedre storbyoplevelse.

Publiceret 18 June 2012 08:00