Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Aarhus er mester i rejse-fusk

Kontrolenheden i Aarhus Kommune fanger flere og flere aarhusianere, der rejser ulovligt ud

Af
Camilla Olesen

1.119.450 kroner. Så mange penge har kontrolenheden i beskæftigelsesforvaltningen ved Aarhus Kommune indtil videre i år hentet hos aarhusianske svindlere. For hele sidste år lød beløbet på 1.229.898 kroner. Et større fokus på området og en medarbejder, der beskæftiger sig 100 procent med ulovlige udenlandsophold, er forklaringen på, at beløbet indtil videre i år er så højt, fortæller leder for kontrolenheden i Aarhus Kommune, Bjarne Wissing.
Man kan godt få lov til at rejse ud af landet, men det er ulovligt ikke at meddele det til sin sagsbehandler ved kommunen. Alligevel er der rigtig mange, der tager af sted. De sociale svindlere, der rejser ud er enten på sygedagpenge, førtidspension, ledighedsydelse eller kontanthjælp.
"Det er helt sikkert blandt kontanthjælpsmodtagere, der er flest sager, men de største beløb henter vi hos førtidspensionisterne," siger Bjarne Wissing.

Bevidst svindel

Han er ikke i tvivl om, at størstedelen af dem, der rejser ud ulovligt, gør det bevidst.
"Én gang om året skriver man under på, at man kender betingelserne for at få sociale ydelser. Og vi oplever tit, at der er nogen, der tidligere har ansøgt om udenlandsophold, men ikke gør det senere, så det må jo være bevidst snyd," siger Bjarne Wissing.
Læs mere her på siden i morgen

null

Publiceret 30 May 2012 12:00