Kirsten Normann fra FOA i Aarhus.

Kirsten Normann fra FOA i Aarhus.

Skønmaleri fra kommunen

Magistraten for Børn & Unge's nyligt offentliggjorte tilfredshedundersøgelse skal tages med et gran salt mener FOA i Aarhus

Af
Claus Krogh

"Den her undersøgelse skal tages med et gran salt," siger Kirsten Normann fra FOA i Aarhus.
Undersøgelsen, der er gennemført blandt lidt mere end 8.000 af de 10.600 medarbejdere i Aarhus kommunes Børn og Ungeafdeling, blev offentliggjort i sidste uge - og kommunen udsendte en pressmeddelelse, hvor rådmand Kristian Würtz (S) skrev, at man var stolt over resultaterne.

FOA organiserer cirka 2.000 af de over 10.000 medarbejdere. Blandt andet pædagogmedhjælperne.

Helt i bund

Hos FOA kan Kirsten Normann konstatere at de 1.000 pædagogmedhjælpere, som hun blandt andet organiserer, ligger helt i bund som faggruppe.
"Der er ansættelsesstop og besparelserne rammer den gruppe helt urimeligt hårdt. Det ses tydeligt i analysen." siger Kirsten Normann.
Desværre er der i analysen ikke nævnt noget om, hvad man vil gøre specifikt for pædagogmedhjælperne. Så deres trivels fremtid svæver lidt i det uvisse.

Skævt billede

"Man får svar som man spørger. Og jeg er ikke sikker på, at resultaterne ville være blevet ligeså gode, hvis man havde spurgt om medarbejderne var tilfredse med de grundliggende vilkår som Aarhus Kommune giver medarbejderne," siger faglig sekretær i BUPL Aarhus Marianna Gilbert Nielsen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rådmand Kristian Würtz inden redaktionens deadline.

null

Publiceret 13 December 2011 06:00