Kom på rulleski i Hasle Bakker

Skisæsonen bliver indledt i Hasle Bakker, når Aarhus Skiklub indbyder alle interesserede til gratis rulleskitræning

Af
Hanne Vammen

Selv om der formentlig er flere måneder til den første sne falder, så bliver skisæsonen allerede indledt om få dage i Hasle Bakker, når Aarhus Skiklub søndag 11.september står klar med rulleski, stave og gratis instruktion i den efterhånden meget populære disciplin, rulleski.
Interessen for at løbe på rulleski var overvældende, da Aarhus Skiklub sidste efterår afholdt en serie træningsløb, og derfor har klubben besluttet at gentage aktiviteterne i år.
Det var især glædeligt, at mange af områdets børn mødte op til ski-leg og instruktion, understreger arrangørerne.

Kan låne udstyr

En gruppe frivillige instruktører leder træningen, der tager udgangspunkt fra parkeringspladsen ved Lenesvej for foden af den store bakke.
Når deltagerne har fået lært den fornødne teknik, er der mulighed for at løbe skiløb på asfaltstierne rundt om bakkerne.
Aarhus Skiklub råder over adskillige sæt rulleski og støvler i mange størrelser, så der er mulighed for at låne udstyret. Det anbefales at medbringe knæbeskyttere og cykelhjelm. Skiløbere, der selv har rulleski, er også meget velkomne til at møde frem.

Erfaren instruktør

I spidsen for aktiviteterne vil stå den erfarne rulleskiløber og instruktør Kaj Jensen fra Århus Skiklub.
Rulleskiløb bliver dyrket af mange danske skiløbere som træning til langrend og de store klassiske skiløb som for eksempel Vasaloppet, men det er også meget effektivt som alternativ træning i forbindelse med andre idrætsgrene. Det gælder eksempelvis for løbere med overbelastningsskader, idet rulleskiløb er meget skånsomt for kroppen og samtidig én af de mest alsidige former for konditionstræning.
Rulleski er imidlertid også en disciplin, der dyrkes, simpelthen fordi det er sjovt, understreger arrangørerne, der står klar med masser at tips og tricks til deltagerne.
Aktiviteterne foregår første gang søndag 11. september kl. 10-12. De to næste arrangementer finder sted søndagene 25. september og 9. oktober. Alle er velkomne.

Publiceret 03 September 2011 07:30