"Magtens Segl" er et 2D spil i stil med adventure-klassikere som "Monkey Island" og "Day of The Tentacle".

Computerspil tager dig tilbage til middelalderen

Computerspillet "Magtens Segl" er udviklet på Aarhus Universitet og tager dig tilbage til middelalderens Aarhus

Af
Søren Bjerg Nielsen

Aarhus Universitet of Danmarkshistorie.dk udgiver i morgen deres allerførste computerspil. Det hedder "Magtens Segl", og omhandler pigen Bea, der, efter et mindre uheld med en tidsmaskine forklædt som mobiltelefon, finder sig selv udenfor Aarhus byport i år 1458.
Det er et klassisk adventurespil i stil med eksempelvis "Monkey Island"-serien, hvor dialog og sjove indfald er nogle af de vigtigste brikker. Men samtidig indeholder spillet også historiske informationer og personer.
"Idéen med spillet er, at det skal være sjovt og fungere som spil alene. Men samtidig valgte vi også adventure-genren, fordi den giver mulighed for fordybelse og tid til at tale om spillet med andre. Vi vil ikke proppe historie ned i halsen på folk, men hvis man spørger nok i spillet, kan man få en hel del at vide," forklarer Anders Troelsen, der har været med til at udvikle spillet.
Han læser historie og samfundsfag på Aarhus Universitet.

Magi og fiktion

Spillet, der foregår i middelalderen, er en blanding af fantasi og fakta, der samlet set gerne skulle give spilleren en ny måde at forstå fortiden. Væk er den kedelige historiebog, til fordel for et interaktivt eventyr.
"Vi valgte middelalderen, fordi den er tilpas magisk, og tilpas fjern. Det er sværere at boltre sig i fiktion, hvis det foregår i nyere tid som vi kender," fortæller Anders.
Fiktionen bliver holdt på et vist niveau, da der også har været tilknyttet en historisk konsulent, der kunne påpege fodfejlene i et historisk perspektiv.
"Jeg læser selv historie, men jeg er ikke ligefrem ekspert i dansk sen-middelalder, så der har da været et par gange, hvor der har været nogle fejl, der så skulle rettes til," fortæller Anders.

Holdet bag har fået spillet testet af både folkeskoler og gymnasieklasser. Her er der gang i en spiltest i 2.L på Aarhus Katedralskole.

Holdet bag har fået spillet testet af både folkeskoler og gymnasieklasser. Her er der gang i en spiltest i 2.L på Aarhus Katedralskole.

Releaseparty på torsdag

"Magtens Segl" udkommer torsdag 26. maj, og kan spilles på Danmarkshistorien.dk.
Har man lyst, bliver der samme dag afholdt et releaseparty for spillet på Studenterhusets Café, Nordre Ringgade 3, mellem klokken 15.00 og 19.00.
Her kan man få sig en snak med holdet bag og samtidig opleve middelaldertruppen Götterfunkens musik.

Publiceret 25 May 2011 07:30