Margit Olesens Boutique Rosen er fyldt med nostalgiske ting. Der er alt fra kaffedåser til duge.

Margit Olesens Boutique Rosen er fyldt med nostalgiske ting. Der er alt fra kaffedåser til duge.

En nostalgisk tur tilbage i tiden

Boutique Rosen i Mårslet byder på en masse fund fra fortiden

Det er som et træde ind i mormors stue. Stellet er det samme, kaffedåserne, sølvtøjet, møblerne og... er det samme.
Hos Boutique Rosen i Mårslet er der fyldt med nostalgiske fund fra fortiden.
Ægteparret Margit og Frank Olesen startede butikken for cirka syv år siden, og det begyndte ved lidt en tilfældighed.
"Vi er begge vilde med gamle ting. Vi kan ikke rigtig nænne at smide ud. Vi havde en masse ting i overskud fra vores eget hjem, som vi for sjov stillede ud i vores garage. Det blev solgt, og sådan kom vi stille og roligt i gang med vores butik," fortæller 58-årige Margit Olesen fra den éne af to kurvestole, som er noget af det eneste, der er nyt i hjemmet.
De har begge fuldtidsjob ved siden af og holder åbent i Boutique Rosen fredag-søndag. Den lille butik er fyldt med charmerende og nostalgiske ting. Det meste får ægteparret fra døds- og flytteboer. De gør det i stand, så det ser flot ud i butikken, der ligger i forlængelse af hjemmet.

Navn på hospitalet

At butikken kom til at hedde Rosen stammer fra et hospitalsophold, som Margit havde hos datteren, der bor i Schweiz. Familien var samlet for at fejre jul, og selve juleaften blev Margit indlagt med en punkteret lunge.
"Da de skulle sige Frau Olesen, sagde de i stedet Frau Rosen. Det mobbede familien mig lidt med. Da vi skulle finde på et navn til butikken, sagde mine børn med det samme, at den selvfølgelig skulle hedde Rosen. Så selv om det ikke var sjovt at ligge der, gav det alligevel inspiration," griner Margit.

Nappe foran næsen

I dag betyder den lille butik rigtig meget for hende. Sammen med manden tager hun rundt omkring på forskellige antik-markeder og -butikker, hvor de snuser til alle de gamle ting.
"Jeg har altid haft en interesse for gamle ting. Og det er næsten ikke til at klare, hvis der er én, der napper noget for næsen af mig til en antik-messe. Det er næsten ikke til at klare," siger Margit med en næsten bedrøvet stemme.
Hele hjemmet er fyldt med diverse engle, skåle, vaser og andre små pudsige og gamle ting. Der er mere eller mindre fyldt til randen, og derfor har hun sammen med manden lavet en helt speciel aftale.
"Hvis vi køber noget nyt, så har vi en klar aftale om, at vi skal smide noget af det andet ud. Så vader vi hele huset rundt, og måske er det en lille, bitte ting, der ryger ud, men noget for noget," griner Margit.

En åben have

Det er dog ikke kun Boutique Rosen, der er noget helt særligt for ægteparret. Også deres have på 2000 kvadratmeter betyder meget. Her har folk også mulighed for at komme og snuse. Så det er ikke kun nostalgien, kunderne kan få et indblik i. Haven er nemlig passet og plejet, og selv om der lige nu ikke er særlig mange blomster at spore, kan man sagtens fornemme, at de mange stier, brosten, træer og planter er et lille paradis for sig.
"Vi var rundt til forskellige åben have-arrangementer. En dag kom vi hjem fra et sted, og blev enige om, at vores have var ligeså flot som deres. Derfor besluttede vi os for, at vi også ville lave åben have, og det har været en stor succes, som vi har fået meget ros for."
Når ægteparret om nogle år går på pension, vil de stadig blive ved med at have Rosen både i butikken og i haven.
"Vi bruger stort set al vores fritid i butikken og i haven. Det er vores hobby, og butikken er blevet et hjertebarn," fortæller Margit.

null

Publiceret 25 March 2011 14:00