Stig Loft Nielsen og hustruen Dorte Laursen er indehavere af Møbelgården i Mårslet. Butikken og møblerne er en livsstil for dem.

Stig Loft Nielsen og hustruen Dorte Laursen er indehavere af Møbelgården i Mårslet. Butikken og møblerne er en livsstil for dem.

Møbelgården er deres liv

Ægteparret Dorte og Stig har en stor passion for møbler

"Goddag goddag, kom indenfor i varmen," lyder det hjerteligt fra Stig Loft Nielsen, der sammen med sin kone, Dorte Laursen, er indehaver af Møbelgården i Mårslet.
Parret slår sig på, at de yder topservice til kunderne og giver dem al den viden, de har behov for, når de køber møbler hos Møbelgården.
"Vi kan godt tale med kunderne i flere timer, men når folk bruger 40.000-50.000 kroner på en helt ny stue, så har de virkelig også krav på ordentlig vejledning. De skal have lov til at tage en kop kaffe, mens de prøver stolene af," siger Dorte.
Det er dog ikke kun den gode vejledning, kunderne kan opleve. Ægteparret forsøger nemlig at lave en hyggelig og hjemlige stemning i Møbelgården.
"Der skal være hyggeligt her, og det skal være en oplevelse at handle hos os."

I ingenmands land

Selv om stedet ligger "in the middle of nowhere," så strømmer kunderne alligevel til fra hele landet for at besøge det lille, unikke sted i Mårslet, der sælger danske og nordiske møbler og har et helt andet udvalg, end man kan få i andre møbelbutikker.
Stedet har da også en god historie i ryggen. Dortes forældre startede nemlig biksen i 1969, og i 1994 åbnede Dorte og Stig Møbelgården efter et par år, hvor butikken havde været lukket.
Og det har de ikke fortrudt et øjeblik siden.
"Det er en livsstil. Butikken kommer nok lige efter mine børn - den betyder rigtig meget for mig," siger Dorte. Og den påstand er husbonden bestemt ikke uenig i:
"Butikken er vores omdrejningspunkt. Fra vi står op om morgenen, til vi går i seng om aftenen, går vi op i møbler. Vi taler da ind imellem om andet end møbler, men det går heldigvis hurtigt over," storgriner Stig.

Et møbelliv

Parret bor i forlængelse af Møbelgården og har det godt med, at de altid kan gå til og fra "jobbet." De arbejder mere eller mindre alle ugens dage, og selv når de har fri, så tænker de stadig på møbler.
"Vi kører for eksempel gerne til Kolding en søndag eftermiddag med møbler til kunderne. Og når vi kommer en weekend-dag, så er der som regel altid kaffe og kage, og så sidder vi og hygger os med kunderne," smiler Stig.
Den passion, de har for deres butik og møblerne, har de voksne sønner dog ikke overtaget fuldstændig. Selv om de hjælper mor og far ind imellem, så brænder de slet ikke for møbler på samme måde, som Dorte og Stig gør. Derfor er der heller ikke umiddelbart noget, der tyder på, at sønnerne overtager biksen engang.
"Vi har det godt med butikken, men de skal gøre, det de vil, og jeg tror ikke, at de har lyst til at overtage," siger Dorte.

null

Publiceret 24 February 2011 09:00