Økseoverfald på Kurt Westergaard var terror

Et enigt nævningeting fandt somalieren, der nytårsdag 2010 overfaldt Kurt Westergaard med en økse, skyldig i terror og forsøg på manddrab

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Et enigt nævningeting fandt torsdag i Vestre Landsrets lokaler i Aarhus den 29-årige somalier, der nytårsdag 2010 brød ind i bladtegneren Kurt Westergaards hjem i Viby bevæbnet med en økse og en kniv, skyldig i både terror og forsøg på manddrab, skriver jp.dk.
Den 29-årige har gennem hele retssagen fastholdt, at han blot ville skræmme Kurt Westergaard og ikke havde til hensigt at skade ham.
Hans forsvarer, Niels Christian Strauss, mente ikke han kunne dømmes for terror, da det kun var Kurt Westergaard som individ, overfaldet var rettet mod, men nævningene gav anklageren Kirsten Dyrman medhold i, overfaldet på Kurt Westergaard ville skabe enorm uro og kaos og ville skræmme befolkningen, og at der derfor var tale om en terrorhandling.
Samtidig blev somalieren dømt skyldig i forsøg på manddrab mod Kurt westergaard, mens han bev frifundet for drabsforsøg mod en betjent. Her blev han i stedet dømt skyldig i grov vold mod tjenestemand. Desuden blev han dømt for overtrædelse af våbenloven.
Anklageren kræver den 29-årige øksemand idømt ikke under 12 års fængsel. Samtidig mener hun, at han bør udvises for bestandig.

null

Publiceret 03 February 2011 14:00