Børnene i Mårslet Skovbørnehave behøver ikke længere frygte en lukning efter Aarhus Kommune har ændret i spareplanerne.

Børnene i Mårslet Skovbørnehave behøver ikke længere frygte en lukning efter Aarhus Kommune har ændret i spareplanerne.

Skovbørn:

Juhuu, vi får lov at blive

Mårslet Skovbørnehave er gået fri af lukning efter ændringer i kommunens besparelser

Der var pyntet op med flag, og forælder og bestyrelsesformand i Mårslet Skovbørnehave, Rakel Yde Olsen, har fået kæmpe kram fra glade forældre og hendes mail-boks har været bombet med glade hilsner fra glade forældre.
Tidligere på ugen blev det nemlig en realitet, at Mårslet Skovbørnehave får lov at overleve trods kommunens mange besparelser.
"Det er jo super fantastisk. Vi er glade og meget overrasket over, at de slet ikke har pillet ved det. Vi er meget glade for, at de har lyttet til os," fortæller en glad Rakel Yde Olsen.

Udetillægget bliver

Hele balladen omkring skovbørnehaverne har ligget i, at de får et såkaldt udetillæg. Og det tillæg ville kommunen fjerne, hvilket gjorde, at Mårslet Skovbørnehave var nødt til at lukke, da det ikke ville kunne lade sig gøre at køre børnehaven videre uden tillægget.
Trods den store glæde ligger der alligevel en lille usikkerhed og bobler hos Rakel.
"Jeg håber, at vi kan overleve mange år fremover, men det er jo ikke sikkert, at det bliver ved med at gå. Så selv om vi er reddet i denne omgang, er vi stadig sårbare. Vi er nødt til at tænke langsigtet nu, og vi skal til at tænke over fremtidige muligheder."

Stærke bånd

Rakel Yde Olsen har oplevet et stort sammenhold fra forældrenes side, da det kom frem, at børnehaven var lukningstruet. Det har gjort stort indtryk på hende og de andre "forældre-kæmpere," at de er trængt ind til politikerne.
"Det har været stort at opleve, at demokratiet lever. Det kan godt lykkes, hvis man råber højt nok, så selv om det har været enormt hårdt, har det også været spændende. Det har givet os et helt andet sammenhold i børnehaven, og stemningen er blevet en hel anden. Og så takker vi politikerne for at have hørt på os," siger Rakel Yde Olsen.

null

Publiceret 27 January 2011 06:00