Talsperson for ARN-Århus, Sarah Victoria Bruun, til en tidligere demonstration nazister i Aarhus.
Arkivfoto.

Talsperson for ARN-Århus, Sarah Victoria Bruun, til en tidligere demonstration nazister i Aarhus. Arkivfoto.

Nyt nazi-overfald på ung venstreorienteret

6-7 maskerede personer overfaldt ung mand, der havde været til demonstration mod nazi-vold

Kort tid efter onsdagens demonstration mod nazi-vold på Klostertorv i Aarhus blev en af demonstranterne overfaldet af 6-7 maskerede personer. Det skriver Antiracistisk Netværk - Århus, ARN-Århus, i en pressemeddelelse. Netværket anklager den højreorienterede gruppe "White Pride" for at stå bag overfaldet.
Offeret, en ung mand, blev omringet af de maskerede mænd og slået flere gange ved busstoppestedet overfor Banegården. Han slap dog med mindre skrammer, da det lykkedes ham at flygte ind i en bus, oplyser ARN-Århus. Overfaldsmændene beskrives som 17-19 årige pånær én af dem, der var omkring 40 år.
Den unge mand blev kaldt "AFA-svin" (AFA er en antifascistisk organisation i København, red.) og spurgt, om han havde været til den antiracistiske demonstration tidligere på dagen.
"Overfaldet viser helt tydeligt, at der er tale om ensidig nazivold. Vi vil ikke tolerere nazisternes voldelige kampagne i Aarhus' gader og stræder," siger Sarah Victoria Bruun, talsperson for ARN-Århus.
Overfaldet bliver markeret med en ny demonstration mod "White Pride-vold" foran Banegårdspladsen i Aarhus fredag 14. januar kl. 16.

null

Publiceret 14 January 2011 07:44