"Lige nu er ServiceByen.dk et hobbyprojekt, men drømmen er selvfølgelig, at det bliver et fuldtidsarbejde." 34-årige Poul Mateesen, der har arbejdet som forretningsudvikler på dba.dk, fik ideen til ServiceByen.dk, da han selv havde brug for at finde en fagmand.

Lad håndværkerne byde på din opgave

På ServiceByen.dk med base i Århus konkurrerer fagfolk på pris, kvalitet og erfaring om kundernes opgaver

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Har du bier i murværket, trænger huset til en kærlig overhaling eller skal haven lægges fuldstændig om? Så er der hjælp at hente på den Århusbaserede hjemmeside ServiceByen.dk.
Her kan du beskrive den opgave, du gerne vil have løst, og derefter vente på, at de professionelle byder ind med tilbud på opgaven.
På hjemmesiden finder du også oplysninger om fagfolkene, som gør det let at sammenligne tilbuddene, ikke kun på pris, men i lige så høj grad på kvalitet og erfaring.

Let at sammenligne

"Prisen er langt fra altid det afgørende. Vi giver folk mulighed for at få et indblik i vigtige oplysninger om de virksomheder, der byder på deres opgave. For eksempel kan de læse bedømmelser fra folk, der tidligere har benyttet fagfolkene, tjekke forsikringsforhold, medlemskaber af branceforeninger og se, om de har sager kørende hos Forbrugerstyrelsen," forklarer initiativtager Poul Mateesen, der fik ideen til hjemmesiden, da han selv stod i en situation, hvor han skulle bruge en fagmand.
"De hjemmesider, der fandtes på det tidspunkt, gjorde kun en ting: Formidle kontaktoplysninger til en række håndværkere, som derefter kontakter kunden. Derefter får du tre opkald fra håndværkere, men uden på forhånd at vide, hvem der ringer, eller om det er den fagmand, der er den bedste til opgaven. Det måtte kunne gøres bedre, og det var der, ideen til ServiceByen.dk blev født," fortæller han.

Flyttefolk og håndværkere

ServiceByen.dk gik i luften 3. januaer 2010, og siden da har over 3.000 brugere fundet professionel hjælp til deres praktiske opgaver ved hjælp af hjemmesiden, mens godt 150 håndværkere og fagfolk har oprettet en konto på hjemmesiden.
"Vi vækster i gennemsnit 10 procent om måneden, så det er gået rigtig stærkt. Vi startede med at koncentrere os om flyttebranchen, men siden har vi også hjulpet kunder med at indhente tilbud fra malere, tømrere, rengøringsfirmaer og anlægsgartnere."

Andres erfaring er vigtig

Al kommunikation mellem brugere og fagfolkene foregår online via hjemmesiden, og det har givet en masse positiv feedback:
"Vi hører fra folk, at de især godt kan lide, at hele processen med at indhente tilbud foregår online, så de ikke behøver at ringe eller være afhængige af at fange håndværkerne på bestemte tidspunkter, men kan kommunikere 24 timer i døgnet online, når det passer dem bedst. Vi kan også tydeligt mærke, at folk læser de bedømmelser, tidligere kunder har givet fagfolkene. Bedømmelserne er skrevet af folk, som har stået i samme situation som dem selv, så de danner ofte grundlag for beslutningen om, hvilket firma de skal vælge," fortæller Poul Mateesen.

ServiceByen.dk

Servicebyen.dk er en hjemmeside, hvor private kan finde fagfolk til at udføre praktiske opgaver Når opgaven er beskrevet, giver fagfolk tilbud Brugerne har adgang til oplysninger om fagfolkenes forsikringsforhold og eventuelle sager hos Forbrugerstyrelsen Al kommunikation foregår online via hjemmesiden - brugerne modtager gratis sms, når de får et tilbud

Publiceret 03 January 2011 07:30