Bland selv slik er også et hit til dyrene.

Bland selv slik er også et hit til dyrene.

Hvad lå der under træet til Fido?

Vi køber julegaver til vores kæledyr som aldrig før

Legetøj, godbider, bland selv slik, børster. Det er ikke kun os mennesker, der har flået papiret af gaverne juleaften. Det har "familiens bedste venner" også gjort.
Ifølge Bettina Pedersen, områdechef ved Petworld i Viby, har der i år været købt flere julegaver til kæledyrene end tidligere.
"Vi har for eksempel næsten haft udsolgt af julekalendere til gnavere," fortæller hun.
Det helt store hit blandt kæledyrsejere har været en såkaldt Longies. Det er en blød bamse med en lille nissehue på, og som især hunden kan lege med, alene i Viby har der været solgt omkring 300 af dem.
"Kæledyrene er de små børn, og de får også julegaver som de rigtige børn," smiler Bettina.

Ønskesedler til dyrene

Hun har sågar flere gange oplevet, at kæledyrsejere laver ønskesedler til deres dyr, som de giver til venner og familie med ting som Fido, Bimse eller Basse mangler.
Hos Petworld har Bettina sin helt egen teori om, hvorfor vi er begyndt at forkæle vores kæledyr så meget.
"Jeg tror, det er på grund af krisen. Måske har man ikke brugt så mange penge på alt muligt andet, men i stedet købt et kæledyr, og den vil man gerne gøre noget godt for. Dyrene er nok blevet mere end del af familien end tidligere. Det er ikke noget, man bare køber - man tager et ansvar for det," siger hun.
Og selv om den såkaldte Longies har været et kæmpe hit i år, ryger bland selv slik til dyrene og andet legetøj stadig raskt over disken.

Publiceret 26 December 2010 15:00