Eleverne i 7.x måtte op og trampe i pedalerne, da de skulle løse opgaverne i Danmarksmesterskabet i matematik

Eleverne i 7.x måtte op og trampe i pedalerne, da de skulle løse opgaverne i Danmarksmesterskabet i matematik

7.x er Danmarksmestre i matematik

Det tog bare en håndfuld timer med lommeregner og linealer for de kvikke hoveder i 7.x på Katrinebjergskolen at sikre sig titlen som Danmarksmestre i Matematik 2010

Af
Grethe Bo Madsen

7.x på Katrinebjergskolen kan holde juleferie med god samvittighed. I hvert fald behøver de ikke terpe matematiske formler, for dem har klassen tilsyneladende fuldkomment styr på.
De 24 elever i klassen er netop blevet kåret som Danmarksmestre i Matematik 2010, efter at have brugt en hel en skoledag i selskab med deres cykler, lommeregner og linealer.
"Klassen har taget matematikken med ud i trafikken og set på stelstørrelser og på gear. Klassens besvarelse er blevet bedømt ud fra både det matematiske indhold, måden resultatet formidles videre på og på kreativiteten i løsningerne, forklarer klassens matematiklærer Kamma Rasmussen.

Gear og pedalomgange

Klassen har blandt andet målt højden på de forskellige elever og fundet frem til, hvilke to stelhøjder cykelhandleren kan "nøjes" med at have.
Derefter har eleverne været i gang med at dissekere gearene, for både at måle og beregne, hvor langt man kommer på en pedalomgang i forskelligt gear.
Og endelig har de været oppe og trampe hårdt i pedalerne for at finde ud af, hvor hurtigt de kunne køre 30 meter i forskellig gear.
I alt 450 skoler fra hele Danmark deltog i konkurrencen om at blive Danmarksmetre i Matematik på Matematikkens Dag 18. november, som Danmarks Matematiklærer forening står bag.

Århus-elever suveræne

Temaet i år var "Udematematik med åbne sanser", og mens 7.x og de øvrige klasser i udskolingen arbejdede med cykler, gear og trafik, tog eleverne på mellemtrinnet og i indskoling på taljagt i naturen. Og også her var det klasser fra århusianske skoler, der var bedst.
Danmarksmestre på begyndertrinnet blev nemlig til 1.b på N.Kochs Skole på Trøjborg, mens 6.a på Søndervangsskolen i Viby blev Danmarksmestre på mellemtrinnet.
Alle tre klasser får overrakt præmier og diplomer ved et fælles arrangement i Århus i starten af 2011.

Publiceret 26 December 2010 09:00