Landsformand for SIND, Knud Kristensen, Risskov.

Landsformand for SIND, Knud Kristensen, Risskov.

Hvor meget batter 1 krone?

Af
Grethe Bo Madsen

Knud Kristensen, du blev valgt som ny landsformand for SIND i september. Hvad er din rolle i foreningen?
"Jeg er selv pårørende til en person med psykisk sygdom og har været med i SIND siden 2004. I dag koncentrerer jeg mig om det politiske arbejde og deltager i møder og konferencer. Det bruger jeg omkring 40 til 60 timer på om ugen ved siden af mit arbejde."
Pia Skadhede fra Risskov giver 1. kr. til SIND for hvert brød, hun sælger. Men hvor meget batter en krone egentlig?
"En kroner er en krone. Alle bidrag til SIND er mere end velkommen, de små tager vi imod med glæde og de store med begærlighed, haha. Nej, jeg tænker, først og fremmest salget af brødene har en værdi i forhold til at skabe opmærksomhed om vores forening og dens arbejde, og i den sammenhæng er det meget værdifuldt. Det er en ekstra mulighed for os for at komme ud med vores budskab og blive hørt."
Hvad ser du som den største udfordring, psykiatrien står overfor i dag?
"Den alle største udfordring er de alt for få ressourcer. Der bliver færre og færre. I stedet for at udbygge psykiatrien, skæres der ned. I gamle dage vidst man ikke, hvordan man skulle behandle folk, og folk med psykiske sygdomme blev ofte blot opbevaret. I dag ved man, hvordan man skal behandle og hjælpe folk, men nu har vi ikke råd til at gøre det."
Hvem er Knud Kristensen udenfor SIND?
"Jeg er medejer af en kommunikationsvirksomhed, European Service Network (ESN), som arbejder for Europa-kommissionen. Og så er jeg konsul for Slovenien. Det er en meget lang historie, som startede med en fadøl i Nibe Havn."

Publiceret 19 December 2010 09:00