Anne Annemarie S. Zacho-Broe, Århus Kommune, og Lisbeth G. Hansen, Formand Dansk Røde Kors i Århus, underskriver de to samarbejdsaftaler. Foto: Århus Kommune

Anne Annemarie S. Zacho-Broe, Århus Kommune, og Lisbeth G. Hansen, Formand Dansk Røde Kors i Århus, underskriver de to samarbejdsaftaler. Foto: Århus Kommune

Frivillige våger over døende

Frivillige fra Røde Kors har indgået aftale med Århus Kommune om deltagelse i våge- og besøgstjeneste

Af
Grethe Bo Madsen

Med udgangspunkt i en ny samarbejdsaftale mellem Røde Kors og Århus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg, vil frivillige fra Røde Kors fremover tilbyde en hjælpende hånd til en vågetjeneste og en besøgstjeneste i Århus.
Vågetjenesten er rettet mod døende, der ikke har pårørende, eller hvor en pårørende trænger til aflastning. Aftalen om vågetjenesten skal sikre medmenneskeligt nærvær til døende i de sidste døgn før døden indtræffer, og tjenesten vil blive tilbudt alle kommunens lokalcentre, plejehjem og plejeboliger samt hjemmeplejen.

Forbilledligt samarbejde

Besøgstjenesten henvender sig til ældre på plejehjem eller i plejeboliger. Her vil Røde Kors i Århus hverve frivillige, der kan tilbyde beboere hyggeligt samvær i nogle timer.
"Røde Kors i Århus er glad for og stolt over i samarbejde med Århus Kommune at kunne skabe bedre vilkår for ældre og døende. Hertil kommer, at de frivillige utvivlsomt også vil opnå en stor glæde ved at kunne gøre en positiv forskel," siger Lisbeth G. Hansen, formand for Røde Kors i Århus.
Også Ældrerådmand Dorthe Laustsen er begejstret over den nye samarbejdsaftale:
"Med de to aftaler indgår Røde Kors i Århus i et forbilledligt samarbejde med Århus Kommune. Aftalerne vil utvivlsomt inspirere til andre tilsvarende aftaler inden for det frivillige sociale arbejde," siger hun og understreger, at besøgstjenesten er et ekstra tilbud, der ikke erstatter de ansattes opgaver.
De frivillige fra Røde Kors tilbyder at løse opgaver i lighed med, hvad en pårørende typisk er behjælpelig med. Eksempelvis at være nærværende og at vise omsorg samt berolige og støtte pårørende.

Publiceret 15 December 2010 09:00