Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole bygger kollegium på havnen

Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole bygger kollegium på havnen

12-etagers højhus på havnen til studerende

Nyt boligtilbud på havnen med udsigt over skov og vand til de århusianske studerende

Grundstenen er lagt til et nyt kollegium på havnen i Århus. Her bliver der bygget et 12-etagers højhus med 159 ungdomsboliger, der får udsigt over lystbådehavnen, byen og Riis Skov.
Ganske usædvanligt er det to uddannelsesinstitutioner, der står bag opførelsen af de nye ungdomsboliger, som består af 1-og 2- værelseslejligheder.
De to uddannelsesinstitutioner er Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole, som har stiftet foreningen Teknisk Kollegium II.

Vi har medansvar

"Som uddannelsesinstitutioner har vi et medansvar for at bidrage med boliger til byens unge. I de seneste år har vi oplevet en rekordhøj vækst i optaget af nye studerende, og denne vækst er blandt andet betinget af, at Århus er en attraktiv studieby. Hvis vi ønsker, at tendensen skal fortsætte, er vi nødt til også at interessere os for studieboligmarkedet," siger Keld Laursen, formand for Teknisk Kollegium II og prorektor ved Ingeniørhøjskolen i Århus.
Ifølge en analyse fra Århus Kommune vil antallet af studerende vokse fra i dag 40.000 til 60.000 i 2028.

Centrum for studieliv

De nye ungdomsboliger på havnen kommer til at ligge i geografisk tilknytning til Navitas, som er Århus nye centrum for energi, innovation og uddannelse. Her flytter 2.300 studerende, forskere, undervisere og iværksættere ind i 2014.
"Vi ønsker at skabe et internationalt førende videnmiljø, og det er klart, at vi også må gøre en aktiv indsats for at skaffe attraktive boliger til vores studerende," siger Keld Laursen.
Højhuset opnår klassifikation som lavenergiklasse 2015. Det betyder, at bygningen vil få et ekstremt lavt energiforbrug.

Kollegium på havnen

12-etagers højhus med 159 ungdomsboliger Plads til 206 beboere fordelt på 1- og 2-værelseslejligheder Huslejen bliver ca. 3.000 kr. for en 1-værelseslejlighed, hvis man får boligsikring Klar til indflytning i august 2012 Tegnet af Cebra Arkitekter, Niras udfører ingeniørarbejdet, Sjælsø er hovedentreprenør

Publiceret 15 December 2010 13:45