Århus gør for lidt mod mobning

Der bliver ikke talt nok om mobning på de århusianske arbejdspladser

Gitte Strandgaard, formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, langer ud efter århusianerne. Der bliver ganske enkelt ikke gjort nok mod mobning ifølge hende.
"Det er et kæmpe stort problem for de århusianske arbejdspladser, og der bliver ikke gjort nok for at bremse mobningen. Der er love for alt mulig andet, men intet mod mobning," siger Gitte Strandgaard.
Hun mener, at sjællænderne er bedre til at tale om mobning og er mere åbne omkring problemet, end jyderne.

Mobbe-politik ja tak

Hun opfordrer alle virksomheder til at lave en mobbepolitik og en køreplan for håndtering af mobning. Samtidig skal ledelsen signalere, at det ikke er i orden at mobbe.
Den udmelding bakker tilsynschef ved Arbejdstilsynet i Region Midt- og Nordjylland, Lars Toft Pedersen, op.
"Der skal være en klarhed over, at mobning på arbejdspladserne er fuldstændig uacceptabelt. Det skal siges meget tydeligt, og hvis der alligevel skulle opstå mobning, skal det også frem, og så skal der gøres noget ved det," siger han.
Han fortæller, at analyser viser, at i 70 procent af tilfældene er det kollegerne, der mobber indbyrdes, og i 30 procent er det chefen, der er efter de ansatte.
Ifølge Lars Toft Pedersen bliver der mobbet både i det private og offentlige, og det går ud over alle slags mennesker - både chefen og de ansatte.

null

Publiceret 15 December 2010 06:00