Julehygge og velgørenhed blev kombineret på Laursens Realskole, der markerede julens komme med en stor tøjindsamling.

Julehygge og velgørenhed blev kombineret på Laursens Realskole, der markerede julens komme med en stor tøjindsamling.

Voxpop:

Hvad synes du om at samle tøj ind til jul?

Eleverne på Laursens Realskole benyttede starten på julemåneden til at gøre noget godt for andre. Tilsammen samlede de over et ton tøj ind til Folkekirkens Nødhjælp.

Af
Grethe Bo Madsen

Alma Sonne Gottfredsen, 6.a, 12 år:

”Jeg synes, det er en virkelig fin ide. Jeg havde desværre ikke selv noget tøj med, for vi har næsten lige været alle skabe og skuffer igennem og tømt kælderen for tøj til genbrug, som vi har afleveret til en anden organisation. Jeg kan godt lide tanken om, at tøjet er med til at hjælpe nogen andre. I min klasse har vi tilsammen samlet 113 kilo ind.”

Alma Sonne Gottfredsen

Alma Sonne Gottfredsen

Elisabeth Bach Madsen, 7.a, 13 år:

”Det er en rigtig god ide, især fordi det både er til gavn for andre her i Danmark, som kan købe tøjet billigt som genbrug, og fordi pengene, der kommer ind ved salget, samtidig hjælper fattige børn ude i verden, så de kan få det bedre. Vi har næsten lige samlet tøj til genbrug, så jeg havde ikke ret meget med selv, men min klasse har samlet 51,5 kilo.”

Elisabeth Bach Madsen

Elisabeth Bach Madsen

Emil Løbner, 8.a, 14 år:

”Vi har ikke talt så meget om det i min klasse endnu, men jeg synes, ideen med at gøre noget her op til jul, som hjælper andre, er rigtig god. Det er første gang, vi samler tøj ind, og i min klasse har 22 elever sammenlagt samlet 64 kilo. Jeg havde ikke selv noget med.”

Emil Løbner

Emil Løbner

Sofia Egholm, 9.c, 15 år:

”Jeg har haft to store poser med herind i dag helt fra Harlev. Jeg synes, det er en mega god ide og vil rigtig gerne være med til at gøre noget, der kan hjælpe andre til en bedre jul. Vi har ikke talt så meget om det i klassen, men alligevel er der rigtig mange, der har haft tøj med, og vi nåede op på at indsamle 97 kilo tøj.”

Sofia Egholm

Sofia Egholm

Emil Grell Bovin, 2. klasse, 9 år:

”Det har været rigtig skægt at samle tøj ind. Jeg kan godt lide at gøre noget, som andre har glæde af, og især at hjælpe børn, som ikke har det så godt. Jeg kiggede alle mine skuffer igennem for tøj, som jeg ikke længere selv kunne passe og fandt også et par jakker. Min klasse vandt konkurrencen om at samle flest kilo tøj ind. Vi har samlet 128 kilo.”

Emil Grell Bovin

Emil Grell Bovin

Frida Nørgaard Halling, 2. klasse, 8 år:

”Det er rigtig godt, at nogen andre kan få glæde af det tøj, som vi ikke bruger længere selv. Vi har jo en hel masse, men det er ikke alle, der har det. For os betyder det ikke så meget at undvære noget af det. Jeg fandt en masse tøj sammen med min storesøster, som vi har givet videre. Det gør mig glad, at nogen andre får glæde af det. Min klasse samlede 128 kilo tøj ind, vi er den klasse, der samlede mest ind, og vi er kun 16 i klassen.”

Frida Nørgaard Halling

Frida Nørgaard Halling

null

Publiceret 04 December 2010 09:00