2. klasse på Laursens Realskole blev en suveræn vinder af konkurrencen om at samle mest tøj ind til Folkekirkens Nødhjælp. Hele 128 kilo tøj hvad de flittige elever fundet frem af deres skuffer og skabe.

2. klasse på Laursens Realskole blev en suveræn vinder af konkurrencen om at samle mest tøj ind til Folkekirkens Nødhjælp. Hele 128 kilo tøj hvad de flittige elever fundet frem af deres skuffer og skabe.

Julehjælp på Laursens Realskole:

Eleverne samlede over et ton tøj ind

December er traditionelt en måned med masser af hygge på Laursens Realskole. Det er det også i år, men nu er der kommet en dimension mere på: Velgørenhed

Af
Grethe Bo Madsen

Første december bliver normalt markeret med en masse klippen og klistren på Laursens Realskole, og sådan har det også været i år. Alligevel blev starten på julemåneden meget anderledes end tidligere. Elever og lærere har nemlig besluttet sig for at føje endnu en dimension til skolens juletraditioner: Velgørenhed.
Eleverne vil nemlig gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe fattige børn ude i verden, og derfor var de hurtigt med på ideen, da en af skolen lærere foreslog, at man i fællesskab skulle samle tøj ind til Folkekirkens Nødhjælp.
Skuffer og skabe, garderober og andre gemmer blev ende vendt, og da alle klasser havde afleveret deres sække med indsamlet tøj, viste det sig, at skolens elever havde samlet 1.029 kilo tøj ind.
”Nu hvor vi alle skal have gaver i juletiden, kan vi godt selv give gaver til børn i vores egen alder og dermed gøre deres hverdag lettere,” forklarer elevrådsrepræsentant, Emma Sjørvad.
For at gøre det ekstra spændende blev der udlovet et diplom til den klasse, der samlede mest tøj ind. Her kom de 16 elever i anden klasse ind på en suveræn førsteplads med 128 kilo indsamlet tøj.
”Har i puttet sten i lommerne og syet bly ind i syningerne,” blev der mistænksomt spurgt ved indvejningen.
”NEEEEJ!” kom det prompte fra 2. klasse, inden de fortsatte med at klippe store røde julehjerter til hjerternes fest.
På andenpladsen kom 5. klasse, der nåede op på 119,5 kilo, mens 6.a kom ind på en flot tredjeplads med 113 kilo tøj.
Inden repræsentanter fra Folkekirkens Nødhjælp kunne køre væk med det indsamlede tøj, skulle et enkelt lille logistisk problem løses: De mange poser skulle fragtes fra skolens biologilokale og ud til den ventende lastbil.
Her trådte eleverne i ottende og niende klasse til med en hjælpende hånd og dannede en lang kæde, hvorefter poserne gik fra hånd til hånd fra anden sal, ned ad trapperne, tværs gennem skolegården og ud til lastbilen.
”Hvis vi kan gøre bare en lille forskel ved at udnytte, at vi er så mange på et sted, som har mulighed for at hjælpe andre mennesker med ting, vi ikke mere har brug for, så er det det hele værd. Og der er vel ikke mere oplagte tidspunkter end her op til jul til at give af vores overskud. Kan vi hjælpe andre, sætter det også vores egen og især børnenes oplevelse af julen i perspektiv,” forklarer skoleleder Troels Kirkeskov Jensen om det nye velgørende juleinitiativ.

null

Publiceret 04 December 2010 07:30