Århus-bandet The Goldrush: Fra venstre Peter Sabroe, Jakob Mouridsen, Casper Simonsen og Søren Jensen.

Århus-bandet The Goldrush: Fra venstre Peter Sabroe, Jakob Mouridsen, Casper Simonsen og Søren Jensen.

Upcoming band:

The Goldrush

Århus-bandet The Goldrush har udgivet sin første cd med personlige og indadvendte sange

For godt et års tid siden tog Jakob Mouridsen en svær beslutning: Fra at være sangskriver og guitarist i rock 'n' roll bandet Relic Fuzz, ville han nu også til at være sanger og synge sine egne sange.
Det gik ellers meget godt for bandet, der havde eksisteret i flere år, udgivet to demoplader og spillet en masse koncerter, men Jakobs sangskrivning havde taget en drejning hen imod det mere personlige.
"Jeg begyndte at skrive tekster om personlige oplevelser, og jeg følte, at de bedst kom til udtryk, hvis jeg selv sang dem," fortæller den 22-årige sanger, sangskriver og guitarist.

Kan han også synge?

Det gamle band gik i graven, og Jakob dannede et nyt sammen med to af bandets andre medlemmer, bassist Søren Jensen og trommeslager Casper Simonsen.
Det nye band kom til at hedde The Goldrush, opkaldt efter Neil Young's album "After The Goldrush," og pianisten Peter Sabro kom med på keyboard.
"I starten syntes folk ikke så godt om det nye band som det gamle. De havde et billede af Jakob som en rigtig rockguitarist, og de skulle vende sig til ham som sanger," fortæller trommeslager Casper Simonsen.

Keymaker

De fire unge århusianere lod sig dog ikke slå ud af modgangen, og her godt et år senere har de fået indspillet og udgivet cd'en "Keymaker."
Pladens titelsang er et godt eksempel på, at Jakob Mouridsens sange er blevet mere personlige. Sangen handler om en svær tid for ham og kæresten, og om at kigge ind i sig selv for at finde nøglen til at komme ud på den anden side. Deraf titlen, Keymaker.
"Det er en rigtig historie, som er vigtig for os og betyder noget for os. Vi kender alle både Jakob og hans kæreste rigtig godt," fortæller Casper og Peter, henholdsvis trommeslager og keyboard-spiller i The Goldrush.

Kaffe og plat humor

Bandets medlemmer er meget sammen med hinanden, og tiden bliver ikke kun brugt på at øve. De mødes normalt søndag aften i øvelokalerne på Tomsagervej i Åbyhøj, men halvdelen af tiden går med at hygge og drikke kaffe. Derudover mødes de ugentligt for at aftale, hvem der gør hvad rent praktisk.
"Det er vigtigt for os at snakke sammen og hygge os. Vi hygger os også helt vildt i bandbussen med plat humor, og der bliver fyret utroligt mange dårlige jokes af, når vi er på vej ud at spille."
Bandets sanger, Jakob Mouridsen, har en drengedrøm om engang at komme på en rigtig turné. Sætte sig ind i tourbussen og køre land og rige rundt for at give koncerter.
Indtil videre må The Goldrush dog nøjes med lidt mindre. Her i efteråret spiller de på en række efterskoler, og til foråret håber de på at komme til Tyskland for at spille for det tyske rockpublikum.
The Goldrush
Jakob Mouridsen, 22 år, sangskriver, sanger og guitarist. Bor på Trøjborg, arbejder i Rock City i Gl. Munkegade.
Casper Simonsen, 20 år, trommeslager. Bor i Solbjerg, arbejder som musiklærer.
Peter Sabroe, 18 år, spiller på keys. Bor i Skanderborg og går i 3.g. på Katedralskolen i Århus.
Søren Jensen, 21 år, bassist. Bor i Århus C, arbejder som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Publiceret 01 December 2010 10:30