Ashur Kallo har brugt lang tid på at udvikle bunden til pizzaerne - den er meget sprød.

Ashur Kallo har brugt lang tid på at udvikle bunden til pizzaerne - den er meget sprød.

Ny restaurant:

Hjemmelavet er bedst

49-årige Ashur Kallo fra Iran har åbnet restaurant i Tilst

"Jeg har altid kunnet lide at lave mad. Det kommer fra min mor, der var rigtig god til det", fortæller Ashur Kallo, 49 år, der netop har slået dørene op til Kallo's Pizza Restaurant på Runevej i Tilst.
Mange vil nikke genkendende til navnet. Ashur Kallo, der som kristen assyrer kom til Danmark fra Iran i 1989 sammen med sin kone, Laura, drev for år tilbage først en butik med specialiteter som oliven og feta og senere et pizzaria, der leverede pizzaer ud af huset, på Hasle Torv.
Men i 1997 solgte den oprindeligt uddannede tekniske tegner forretningen og drog med en fætter til Marbella i Spanien for at drive restaurant. Men familien, der består af børnene Sian og Ashurina, var ikke til at lokke med, og efter i en periode at være rejst frem og tilbage vendte Ashur Kallo hjem til Danmark. Her fik han arbejde på midtVask, der servicerer sygehusene i den østlige del af regionen.
Han ville imidlertid gerne være selvstændig igen, og da han fandt lokalet på Runevej, lejede han sig ind.

Mad lavet fra bunden

Kallo's Pizza Restaurant har, som navnet siger, pizzaer på menukortet. Blandt dem er "Bianca", en pizza med hjemmelavet flødesovs, løg, bacon, tomatskiver og bacon. Men gæsterne kan også sætte tænderne i forskellige pasta- og kødretter.
Ashur Kallo kan godt lide at eksperimentere i køkkenet, og han vil gerne lave tingene helt fra bunden, således er der også hjemmelavede fyldte vinblade med ris og grøntsager blandt retterne.
"Jeg prøver altid at skaffe de bedste råvarer. Det kan godt være, det er dyrere, men smagen bliver bedre", som han siger.

Sprød bund

Vælger gæsterne hos Kallo's Pizza Restaurant at spise en pizza, kan de få den i en sund version, hvor bunden er lavet af fuldkornsmel, og osten er af den fedtfattige slags.
Det har i øvrigt taget Ashur Kallo lang tid at udvikle bunden til pizzaerne, der er meget sprød.
Hvordan, Ashur Kallo får den sådan, er en forretningshemmelighed. Men det er ingen hemmelighed, at Ashur Kallo har glædet sig til at tage imod gæsterne i restauranten, der får plads til 50 og i første omgang vil have åbent alle ugens dage fra kl. 16.30 til 21.
"Jeg ønsker på sigt også at have åbent til frokost men vil først lige se, hvordan det går", siger Ashur Kallo, der har ansat en tjener og én til at hjælpe sig i køkkenet.

Publiceret 01 December 2010 14:00