Lisa Rossavik Rich har skrevet tekster og musik til nyt krybbespil.

Lisa Rossavik Rich har skrevet tekster og musik til nyt krybbespil.

Nyt krybbespil med fiks og færdig manual

Nyt krybbespil på gaden af Lisa Rossavik Rich, Skæring.

Af
Anette Bonde

"En stjerne på himlen" er titlen på et nyt krybbespil. Lisa Rossavik Rich, Skæring, har både skrevet sangtekster, komponeret musik, omskrevet teksten i Lukas' juleevangelium og lavet små sammenspilssatser med instrumentering. Kort sagt: et grydeklart krybbespil, der må være enhver musiklærers drøm i folkeskolen. Lisa Rossavik Rich fortæller, at krybbespillet i mindre sekvenser allerede er prøvet af med børn i Skæring Kirke.

Musik for børn

Lisa Rossavik Rich har ni bøger bag sig. På nær en enkelt krimi er de alle musikudgivelser henvendt til børn.
Det er ikke tilfældigt, hverken det med børnene eller med musikken. Lisa Rossavik Rich har nemlig i hele sit arbejdsliv haft med børn at gøre. Hun er nu pensioneret, men har indtil for ti år siden været lærer på Sølystskolen i Egå med fagene musik, dansk og kristendom.
Særlig én af hendes sange er blevet et hit. Hvem kender ikke "La' det nu snart bli' jul". En rigtig ørehænger, som LIsa Rossavik Rich skrev midt i 1980'erne. Den er blevet indspillet af mange, blandt andet af Danmarks Radios Pigekor.

"En stjerne på himlen" indeholder 10 sange, en omskrevet tekst af Lukas' juleevangelium og forslag til sammenspilssatser.

Nyt hit-potentiale

Én af sangene i "En stjerne på himlen" har samme hit-potentiale, spår hun. Det er "Det var stjerneskær", som har det samme swing over sig og en let og legende melodi.
Den blev en ørehænger hos børnene i Skæring Kirke. Efter at de havde lært den, satte den sig i hvert fald godt og grundigt fast hos dem. De sang den på vej fra kirken, og på vej hjem i bussen, hvor de øvrige buspassagerer næsten også fik lært "Det var stjerneskær".

Lisa Rossavik Rich:

"Dramaturgien er meget enkel. Jeg vil foreslå, at der er to klasser, der samarbejder om stykket. En gruppe er orkester, den anden gruppe spiller folk, hyrder og de andre roller Til nogle af sangene er der lavet sammenspilssatser. Der er også lavet en kanonsang, som englene synger. Lær børnene alle sangene og fordel rollerne Det kan være en god samarbejdssituation med præst og sognemedhjælper Lad forældrene være med til at lave dragter til børnene. Der er vist enkle forslag til dragter bag i bogen" "En stjerne på himlen" af Lisa Rossavick Rich 40 sider 150 kroner inklusiv cd med de ti sange Forlaget Ådalen i Egå

Publiceret 01 December 2010 13:00