Nadia Nadim:

Den perfekte rollemodel

Landsholdets og Skovbakkens angriber, Nadia Nadim, er indstillet til Kulturministeriets Idrætspris 2010

Team Danmark har indstillet Nadia Nadim som en af deres tre kandidater til Kulturministeriets Idrætspris 2010.
Den målfarlige angriber på Skovbakken og kvindelandsholdet er indstillet for at bryde grænser mellem sport og integration og være en fantastisk rollemodel for unge sportspiger.
22-årige Nadia Nadim er født i Afghanistan, men flygtede med sin familie i starten af det nye årtusinde til Århus, hvor hun kom til at spille fodbold og hurtigt viste et usædvanligt stort talent.
Hun måtte dog vente til 2009 med at få debut på landsholdet, fordi hun først skulle være dansk statsborger og have dispensation til at stille op for landsholdet.
Nadia Nadim læser til læge på Aarhus Universitet og har arbejdet med integrationsprojekter for unge drenge i det udsatte boligområde, Rosenhøj i Viby.
Senest har hun sportsligt været sat tilbage af en blodsygdom, men hun er fortsat med at tage ud og holde oplæg i klubber og på skoler, og angriberen er nu også tilbage på fodboldbanen.
Kulturministeriets Idrætspris er på 200.000 og uddeles 14. december. De to andre kandidater er Dansk Orientering Forbund samt bordtennisspillerne Jonathan Groth og Kasper Sternberg.

null

Publiceret 25 November 2010 06:00