Brandøvelsen var hurtigt overstået: På tre minutter stod hele skolen på række og geled i skolegården.

Brandøvelsen var hurtigt overstået: På tre minutter stod hele skolen på række og geled i skolegården.

Vejlby Skole evakueret på tre minutter

Vejlby Skoles brand- og evakueringsplan blev sat på prøve, da brandalarmen øredøvende og uvarslet gik i gang midt i 4. lektion

Af
Grethe Bo Madsen

RIIIIIING Eleverne på Vejlby Skole var hurtigt ude af starthullerne, da skolens brandalarm tirsdag midt i fjerde lektion pludselig gav sig til at kime øresønderrivende højt.
Gudskelov var der ingen brand. I stedet var det tid for årets uvarslede brandøvelse og afprøvning af skolens evakueringsplan.
"Målet er, at alle børn og voksne ved, hvad de skal gøre, hvis der opstår en krisesituation, og vi skal forlade skolen hurtigt," fortæller Jørgen Tvorup.

Helt styr på det!

Og det var der fuldkommen styr på hos både voksne og børn. På bare tre minutter var samtlige bygninger på skolen rømmet og alle elever, lærere, pædagoger og øvrige personale stor på nøje planlagte rækker og geled i skolegården.
Eleverne stod klassevis midt i skolegården sammen med deres lærere, som tjekkede dem af via klasselisten, og skoleleder Jørgen Tvorup sørgede for et ekstra tjek, ved at råbe op i megafon, om alle klasse var fuldtallige.

Ingen blev glemt

Og heldigvis var ingen børn blevet glemt på toilettet eller efterladt andre steder indenfor. Brandøvelsen var gennemført med succes på få minutter.
"Øvelsen forløb efter planen, og det har den faktisk gjort de sidste par år. Alle er ved at have styr på det. Vi skal bare have købt en ny megafon, for den virkede altså ikke så godt, da jeg skulle råbe klasserne op," siger Jørgen Tvorup.

Publiceret 23 November 2010 09:00