Celine Nielsen Hald og Amalie Lauritsen (Yderst til højre) var med i den levende jukeboks, der leverede masser af musik og sang.

Celine Nielsen Hald og Amalie Lauritsen (Yderst til højre) var med i den levende jukeboks, der leverede masser af musik og sang.

Levende jukeboks sang og spillede for Pakistan

En levende jukeboks var blandt trækplastrene, da Sabro-Korsvejskolen i torsdags samlede ind til ofrene for oversvømmelserne i Pakistan

Af
Af Hanne Vammen

Hvert et hjørne af Sabro-Korsvejskolen summede af liv, da de 600 elever i 0.-9. klasse i går fra kl. 12-17 inviterede til åbent hus.
Skolen er med i et europæisk projekt, hvor den arbejder med verdensborger som pædagogisk ideal, og ét af tiltagene er en årlig international uge. Den var denne gang blevet til en indsamling til fordel for ofrene for oversvømmelserne i Pakistan i samarbejde med Red Barnet, kunne lærer og international koordinator Birthe Jason fortælle.
"Eleverne lærer at løfte i fællesskab og, at de kan gøre en forskel for nogle mennesker et andet sted, og det, synes vi, er væsentligt", sagde hun.

Kosteskafter som instrumenter

Ét af trækplastrene var en levende jukeboks, hvor gæsterne kunne smide et beløb i indsamlingsbøssen, og så leverede eleverne sang og musik.
"Det er rigtigt sjovt", fortalte Celine Nielsen Hald, 10 år, og Amalie Lauritsen, ni år, fra 3. klasse, mens de ved at banke kosteskafter ned i gulvet og slå dem mod hinanden fik frembragt en trommerytme, som det var svært at stå stille til.
Gæsterne kunne også blive spået af 15-årige Camilla Kolind fra 9. klasse, hvis spådomme, der var garanti for, gik i opfyldelse. Hun havde nemlig allieret sig med kammeraterne, så hvis hun sagde til en kunde, at vedkommende i løbet af dagen ville få ros, så lød det lidt efter: "Nej, det er vel nok nogle pæne sko, du har".

Gæsterne kunne blive spået af Camilla Kolind.

Gæsterne kunne blive spået af Camilla Kolind.

Tivoli i kælderen

I kælderen huserede Palles Tivoli, hvor der blandt andet kunne skydes til måls efter balloner med dartpile.
"Vi har nok pustet 250 op", fortalte 14-årige Maia Thylkjær fra 8. klasse.
Ballonerne mistede dog hurtigt pusten. Én af dem, der sørgede for det, var otte-årige Patrick Schou fra 2. klasse, der ramte plet med sine pile og derefter kunne udvælge sig en gevinst.
Der var også elever, der for en dagsløn på 100 kroner havde bestilt et stykke arbejde hos deres forældre som eksempelvis at feje blade sammen i haven.
I alt lykkedes det eleverne på Sabro-Korsvejskolen at samle 47.486,50 kroner ind.

Patrick Schou skød til måls efter balloner.

Patrick Schou skød til måls efter balloner.

null

Publiceret 19 November 2010 09:30