Kor fejrer jubilæum

Brabrand og Sdr. Årslevs Børne- og Ungdomskor har 10 års jubilæum

Af
Af Hanne Vammen

Søndag 21. november kl. 16 fejrer Brabrand og Sdr. Årslevs Børne- og Ungdomskor med en koncert i Brabrand Kirke og efterfølgende reception i Sognegården 10 års jubilæum.
For 10 år siden ansatte menighedsrådene i Brabrand og Sdr. Årslev Jytte Kusk som korleder, og inden længe var der 12 i koret. Siden er det vokset til 26 korsangere og er blevet delt i tre: Et spirekor, et børnekor og et ungdomskor.
I løbet af de 10 år er der sket rigtigt meget. Stemmerne er blevet mere sikre og fylder derfor mere til gudstjenesterne. Korene medvirker hver anden måned og er altid med til friluftsgudstjeneste 2. pinsedag. Desuden har korene medvirket ved de ni læsninger og senest ved påskekoncerten i Brabrand Kirke 23. marts 2010.
Kormedlemmerne har også været på kor-weekend på Fyn og sunget sammen med lignende kor i Nr. Lyndelse. De har også deltaget i Sangerdyst fra kyst til kyst flere gange og blev i 2009 nummer tre i guldrækken og i 2010 nummer fem.
Udover Sangerdyst fra kyst til kyst har koret også deltaget i FUK ( Folkekirkens Ungdomskor), og syv piger har været med til NNKF (Nordisk Kor- og Kulturfestival), der fandt sted i Århus i slutningen af juni.
Børne- og ungdomskoret har også indspillet cd'er til nogle af Skole-Kirke-Samarbejdets salmesangsprojekter, og lige nu påtænkes det i foråret 2011 at indspille en cd sammen med børnekorene fra Tilst.

Publiceret 12 November 2010 15:00