Politiet vil meget gerne høre fra folk, der kan genkende disse to røvere.

Politiet vil meget gerne høre fra folk, der kan genkende disse to røvere.

Kan du genkende disse røvere?

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde to unge mænd, der hærger og plyndrer uskyldige

Af
Martin Warming

Martin Warming

Østjyllands Politi beder nu om hjælp til at få identificeret de to mænd på billedet. De står nemlig bag flere gaderøverier i Hasle.

Det første røveri blev begået sted kort før klokken 6 om morgenen tirsdag den 9. november, hvor de to gerningsmænd overfaldt en 58-årig kvinde på Viborgvej ved Hasle Skole.

Mændene slog og skubbede hende så hårdt bagfra, at hun faldt til jorden. Derefter stjal de hendes taske, der indeholdt et mindre kontantbeløb.

Se flere billeder af røverne nederst i artiklen

Kvinden var kort forinden steget af bussen ved Hasle Torv og var på vej til skolen, hvor hun arbejder. Hun brækkede hoften ved faldet og er fortsat indlagt til behandling på sygehuset.

Kvinden var på grund af mørket og omstændighederne ved røveriet kun i stand til at beskrive gerningsmændene sparsomt.

De beskrives som drenge mellem 17 og 20 år, cirka 175 centimeter høje og de var iført mørkt tøj.

Efter røveriet flygtede de to røvere over Viborgvej i retning mod Bispehaven.

Truede med kniv
Senere samme dag begik to gerningsmænd - som politiet formoder er de samme - et røveri mod en 23-årig mand ved en hæveautomat på Hasle Torv.

Manden havde netop hævet penge i pengeautomaten, da gerningsmændene trængte sig ind på ham og truede ham med en kniv til at udlevere de hævede penge. Manden holdt godt fast i pengesedlerne, som blev revet i stykker.

Se flere billeder af røverne nederst i artiklen

De to røvere forsøgte derefter at true manden til at hæve flere penge. Da det ikke lykkedes, forlod gerningsmændene stedet over Viborgvej til Fakta og derfra i retning mod Bispehaven.

Den 23-årig mand har beskrevet røverne som:

A. Mand, dansk, cirka 17 til 23 år, cirka180 til 185 centimeter høj med kort, brunligt hår. Han havde en maskering over mund og næseryg – muligvis tørklæde i grå eller hvid. I sin ene hånd havde han en 'steakkniv' med et cirka 10 til 15 centimeter langt blad med takker og et træskaft.

B. Mand, dansk, cirka 19 til 23 år, cirka 180 centimeter høj og han har længere hår end A. Han havde også en lignende kniv i sin ene hånd.

Politiet forbinder de to røverier og har mistanke om, at der er tale om de samme gerningsmænd.

Tasketyverier
Der har i den seneste tid også været en række tasketyverier i området omkring Ryhavevej i Hasle, hvor cyklister har fået stjålet tasker fra cykelkurv eller bagagebærer. I to tilfælde har der været tale om røverier, hvor ofret er blevet udsat for vold.

Se flere billeder af røverne nederst i artiklen

Politiet har i den forbindelse skærpet indsatsen i området. Der er mistanke om, at gerningsmændene til disse tyverier skal findes blandt en persongruppe med bopæl i lokalområdet, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet vil meget gerne høre fra personer, der kan bidrage med oplysninger i sagen. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Publiceret 12 November 2010 16:55