Eliteidrætsklasserne i Århus overlever

Undervisningsministeren har givet dispensation til, at de særlige idrætsklasser med optagelseskrav kan fortsætte indtil videre

Af
Grethe Bo Madsen

De kan ånde lettet op indtil videre, de knap 200 århusianske skoleelever i eliteidrætsklasserne på Vejlby Skole i Risskov og Rundhøjskolen i Viby.
Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) har nu givet grønt lys for en dispensation, så det århusianske pilotprojekt kan få lov at køre forsøgsperioden ud.
Dispensationen er et svar på en ansøgning fra Århus Kommune, og rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen, glæder sig over nyheden.
"Det er en god nyhed for elever og forældre, der står over for at skulle vælge fremtid i skolen. At vælge skole er en stor beslutning, som ikke bør hvile på et usikkert grundlag. Vi har været under tidspres, og skolerne tripper for at kunne give forældre og elever rigtig og præcis information. Derfor vil jeg gerne kvittere for, at ministeren har lyttet til de gode argumenter og hurtigt er kommet frem til en afgørelse," siger Jacob Bundsgaard Johansen.
Ifølge Jacob Bundsgaard Johansen spiller talentklasserne en vigtig rolle på skolerne, hvor de talentfulde elevers indsats smitter af på andre elever og er med til at bestemme skolernes identitet.
"Der skal være plads til talent i folkeskolen, også idrætstalent. Det kræver, at vi udfordrer folkeskolen og dens rammer. Derfor skal vi også fremover holde ministeren fast på plads til at udvikle folkeskolen," mener rådmanden.

null

Publiceret 12 November 2010 10:00